Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (657)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem lepší sportovní dokument. Fascinace světem F1 mě už dávno přešla, ale rád jsem si zavzpomínal a vrátil se. Kromě dynamického střihu a dobrého rozvržení je největší síla dokumentu v jeho výpovědní hodnotě o veřejných i neveřejných manipulacích a pohledu za oponu. Senna byl král a zasloužil si dokument podobné kvality. Už jen sehnat delší verzi a doufat, že vystřižené scény ještě zlepší výsledný komplexní dojem z Kapadiova skvostu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Není důležité dojet, ale vyhrát ! Wait what ? Člověk by si řekl, že to má být nejspíš naopak, ale to ve Formuli neplatí. Tady se jede na vítězství. Film perfektně kombinoval dobové záběry, rozhovory, videa a další záběry na život tohoto slavného jezdce tak, že i člověk, který nemá vůbec páru, že někdo takový žil, je ihned do všeho uveden. Jak do zobrazení osobnosti tak do souboje Prost vs. Senna, stejně tak i do politiky F1 a koneckonců i smutného konce. Je tu všechno a sleduje se to velice dobře, na rozdíl například od jiných biografických snímků, jsem tedy zkrátka neměl chuť to každých 5 minut zabalit a usnout. Senna zkrátka musí dostat plný počet. Vyhrát. :) ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Precizně zvládnutý dokument, který i po zhlédnutí prodloužené verze, jenž čítá přes 160 minut, dodává náboj a chuť k opětovnému připomenutí kariéry tohoto výjimečného jezdce. Sennův životní příběh je zpracován s poměrně velkou dávkou dramatičnosti a napětí, čímž vzbuzuje zájem i u osob nepolíbených Formulí 1. Všechny části jsou zmapovány velice dobře a ještě lepší měrou jsou rozloženy, tak aby nezanechala hluchá místa. Špičkový dokument. /90%/ ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o výjimečném a nezapomenutelném jezdci FORMULE 1. Vítězit, stát se nejlepším jezdcem a vyhrát mistrovství světa, byl vždy jeho sen. Stal se pro mnoho jezdců inspiraci a vzorem. Vážná nehoda, která se stala a nečekaný osud, který vzal život mladého závodníka, otřásla celým sportovním světem. Ayrton Senna byl a bude legenda mezi závodníky napořád. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Asi bych řekl nejlepší sportovní dokument. Ayrton Senna byl legendárním závodníkem a určitě ho byla velká škoda, jako závodníka, ale i jako člověka. Jeho závodní styl měl svoje kouzlo i respekt u závodníků a hlavně u fanoušků, které si zamiloval. Nejlepší pilot F1 všech dob! Určitě je dobře, že tento životopisný dokument vznikl. Kdo je fanouškem formule 1 by to měl shlédnout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film mal premiéru na festivale Sundance v januári 2011 v sekcii "World Cinema Documentary Competition". (Macio)
  • V roce 2009 proběhlo hlasování mezi 217 bývalými a současnými jezdci o nejlepším závodníku F1 v historii. Vyhrál Ayrton Senna před Schumacherem a Fangiem. (Earl_23)
  • Od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 až do doby uvedení snímku nezemřel žádný další jezdec Formule 1. (Claude Speed)

Reklama

Reklama