Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 1
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 1

Recenze (104)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dallas navždy zostane televíznym kultom. Pochopiteľne, myslím na seriál, ktorý uzrel prítmie obývačiek už v roku 1978 a mnoho rokov ponúkal nevšedné zážitky s najväčším televíznym gaunerom J.R. Ewingom. Ako to už v seriáloch býva ( nemyslím teraz predčasné ukončenie z dôvodov nízkej sledovanosti ), pribúdajúcimi dielmi úroveň klesá, ale i tak mal Dallas obdivuhodný počet častí. Nový Dallas to určite nestretne... ale po prvej sérii ( 10. častí ) som nadmieru spokojný. Hrajú tu starí známi ( Hagman, Duffy, Gray ), kontinuita je teda zachovaná a nové tváre sú vhodne vybrané. A to najhlavnejšie... príbeh ako taký funguje. ()

AD P 

všechny recenze uživatele

9 casti to vyzeralo na skvele hodnotenie (4 hviezdy), ale ta 10.cast to vsetko zabila. Neskutocna zlatanina ! Koho to bol napad ? Podla mna ten dej 10.casti vymyslali par dni pred natacanim. Uplne ma to sklamalo a lutujem ze som tych 10 casti pozrel. Dalsie ma vobec nezaujimaju ! Takze 3 za 9casti a za 10.-TOTALNY ODPAD !!!! ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Největší podíl má pochopitelně účinek nostalgie na zašlou slávu původního seriálu a účast starých herců, i když poněkud zestárli, ale nikdo nemládneme. Pompézní okázalost, naftové impérium, chapadlová moc a nezbytné rodinné intriky pořád táhnou, ať je doba jinde o třicet dlouhých let nebo ne. Ona kombinace staronového světa má pokaždé své kouzlo a opodstatnění. Po dlouhé době seriál, který jsem ochotná pravidelně sledovat, a to je co říct! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

K novému Dallasu jsem byla skeptická. Po prvním dílu se celá skpese rozplynula do nenávratna. Bez jakéhokoliv varování či vysvětlování se naskočilo do seriálu. Staří známí se vrátili zpět a s nimi přišli i jejich potomci, což bylo samozřejmě logické. Na začátku jsem si říkala, že J.R nějak vyměkl. Ovšem to byl omyl. Opět se moc hezky předvedl a jeho synek taky. Je vidět, že jablko napadlo daleko od stromu. Deset dílů je přesně akorát, aby nedošlo ke snížení kvality následujících dílů. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nejnovější Dallas se sice zkouší tvářit jako legitimní potomek původního seriálu, ve skutečnosti ale jde o charitativní akci na podporu neherecké omladiny, kterou vykopli z nejnovějšího venezuelského teledíla, a kteří by jinak museli somrat pod mostem nebo šlapat (vodu v dalším díle Aligátora). Udílím 2* za účast Bobbyho, Sue Ellen a kdysi milovaného „Džejára“ (R.I.P.). ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Linda Gray ztvárnila alkoholičku Sue Ellen natolik věrohodně, že byli někteří diváci přesvědčeni, že je alkoholikem i ve skutečnosti. Přitom se však jedná o abstinentku. Ke skvělému výkonu alkoholem ovládlé osoby se inspirovala i od své matky Marjorii, která začala pít ve chvíli, kdy se musela vzdát baletní kariéry. (Mafyn)
  • Všem postavám, které se objevily již v předchozích řadách, se při dabingovém obsazení ponechali původní dabéři. Výjimkou je pouze J. R. Erwing (Larry Hagman), jehož původní dabér Karel Jánský podlehl 12. 4. 2011 těžké nemoci a nahradil jej tak Vladimír Brabec. (funhouse)
  • Napriek tomu, že Jordana Brewster (Elena Ramos ) aj Julie Gonzalo (Rebecca Sutter) sú v skutočnosti Latinoameričanky, v seriáli vystupuje ako Latinoameričanka iba Jordana, zatiaľ čo Juliena postava je Američanka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama