Reklama

Reklama

Áno, šéfe!

(pořad)
Reality-TV
Slovensko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

50 horúcich minút plných dobrých aj zlých jedál, čašníkov i flákačov, kuchynských tajomstiev... Ktorej reštaurácii pomôže legenda medzi šéfkuchármi Jaro Žídek ako prvej? Kto dostane vytúženú nálepku s jednou prípadne viacerými hviezdami? (oficiální text distributora)

Recenze (80)

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci Žídek vo svojej verzii Áno, šéfe! vystupuje menej konfliktne, ako Pohlreich, paradoxne som presvedčený o tom, že v civile je to oveľa väčší nervák, než Pohlreich. Fakt. V samotnej relácii je ale každopádne Žídek dosť umiernený a robí mu problém pred kamerou vystupovať "rázne" a ak je k tomu občas "donútený" produkciou (alebo kým...), pôsobí dokonca až rozpačitým dojmom, čo je dosť hrozné. Inak ale fajn, kto má tento typ programov rád, príde si vcelku na svoje. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

O jednu hviezdičku viac práve za to, že je to bez Polreicha a jeho blbých kecov... Tam, kde sa Polreich nevie vymáčknout a preto povie Ty vole, prípadne niečo horšie, vie Žídek presne formulovať a povie len to, čo treba počuť. A naozaj sa dá odkukať, ako čo variť, a nie ako naštvať alebo rozplakať ľudí. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Slováci svého Pohlreicha nenašli, přestože si kuchaře půjčili z Čech. Žídek je vystupováním taťka od vedle, bez charismatu a úderného jednání, zato s roztomilou křečí, když se snaží přitvrdit či uklidnit vystresované kuchařinky. Ve výsledku pohodová restaurační show, která proti české verzi nepřináší jedinou pamětihodnější chvíli. A bžunda to taky zrovna není. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pan Žídek je sympaťák, ale jeho civilnější přístup je v kontrastu s teatrálním Polreichem je hodně kamarádská šou, na kterou si nejprve divák zvyklý na českou verzi musí zvyknout. Po všech dílech si říkám jestli není lepší než Polreich. Zatímco v české verzi jsou většinou vybírány restaurace úplných tragédů ( asi aby byla bžunda ), kterým ve většině případů nepomůžou už žádné rady protože jsou tak zadlužení nebo tupí, tak ve slovenské verzi jsou vybíráni restauratéři, kteří opravdu chtějí něco změnit a taky v drtivé většině následně změní i za cenu celkem velkých investic. Osobní nasazení pana Žídka i mimo vypnuté kamery svědčí o promyšlené a cílené snaze těm lidem opravdu pomoci - klobouk dolů. Pohlreich je jen jeden a udělal toho hodně, ale Žídek mne přesvědčil, že tento typ pořadu může přesáhnout tv formát do reálného života těch restaurací. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nebudu to nějak rozpitvávat a hned na začátek řeknu, že slovenská verze Ano šéfe se mi prostě líbí. Je příjemné vidět, že koncept je pojat¨ trochu jinak a velkou zásluhu na tom má samotný šéf Jaroslav Židek, který je mimochodem opravdový sympaťák. Pohlreicha jakožto českého šéfa mám rád, ale co mi na něm osobně vadilo, byla občas až přemrštěná teatrálnost a to, že se snažil ve velké míře z každého dílu udělat show. Za to ale mohla z velké části produkce, která vybírala občas až obskurní restaurace snad jenom pro to aby šéfa nasrala a měla co ukazovat. Nebyl to špatný koncept, ale občas se tak odpoutával od důležitějších témat. To nic nemění na tom, že i česká verze je jedním z nejlepších reality pořadů, které na české televizi kdy běžely. Vraťme se ale zpět, velké plus ode mě slovenská verze získává i tím, že se šéf nezaměřuje jenom na kuchyni, ale snaží se nastínit celkový nový koncept restaurace, ale je schopen se pořádně opřít i o obsluhu. Aniž bych chtěl shazovat českou verzi připouštím, že pan Žídek má rozhodně zajímavé motivační metody, nesnaží se vydobýt výsledek silou případně řevem, ale dělá víceméně rádce a i když se mu něco nelíbí podá to poklidnou formou, která na lidi zapůsobí natolik až je jim to nepříjemné. Jsem zvědav jak dlouho si šéf udrží vážnou tvář než někde opravdu vybouchne. Každopádně za mě osobně palec nahoru, slovenská verze se mi líbí minimálně stejně jako ta česká a nevidím jediný důvod proč nesledovat dál. Poznámkou na konec budiž informace, že hodnotím po prvních TŘECH dílech, takže se kvalita může ještě rapidně změnit a tudíž mé hodnocení je třeba brát s respektem. EDIT: Tak kvalitu si to drží i v dílech dalších (dokoukaná celá první série). Možná bych ale jednu připomínku přeci jenom měl, podle mého názoru je pan Žídek poměrně měkký co se konečného hodnocení týče (a tím myslím opravdu měkký), některým restauracím které dostaly hvězdy třeba dvě by takový Pohlreich nedal vůbec nic (a ani ja ne :-D), ale je to jenom můj názor. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jako první na 3 hvězdičky dosáhla restaurace a steak house Chilli v Galantě. (DexMASTER094)
  • První na pozměněných 5 hvězdiček dosáhla pouze školská jedáleň ZŠ a MŠ Grösslingova - Bratislava z úplně posledního dílu. (DexMASTER094)
  • Jaroslav Žídek několikrát v pořad uvedl, že nenávidí kamery a že mu dělá problém se s nimi v kuchyni sžít. V několika dílech pak opravdu nehraně kameramanům vyhrožuje, ať se mu nepletou do cesty. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama