Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $66,351 Tržby Celosvetovo $1,936,000▐ dobrá atmosféra, herci slušne to ustoja na to že to mohla byť všedná šablónová rutina, len škoda že to občas skĺzne do balastu pri niektorých riešeniach policajtov, pozerateľný priemer /60%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Deň, kedy Eric Bana prišiel o prst. A nebola za tým jakuza ani prst zaseknutý v jacuzzi. Škoda len, že film na záver nebol tak chladnokrvný, ako by som si želal, lebo inak má film svoju atmosféru, napätie a správnu thrillerovú zábavu. Niektorým ale bude stačiť aj Olivia Wilde bez bustonoša. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Krev na zářivě bílém sněhu vypadala vždycky dobře. Nejen na to zřejmě spoléhal rakouský režisér přeceňované Ďáblovy dílny Stefan Ruzowitzky. Stejně jako na slibné herecké obsazení, kterému vévodí Eric Bana. Jemu a jeho povedené sestřičce se zachtělo po penězích z kasina, na útěku sejmou policajta, po něm dalšího a už se to s nimi (respektive s ním) veze. Thrillerová tuctovka mohla být něčím zdařilejším, než jen pásovým průměrem. Zajímavý vztah mezi sourozenci zašlapává do prachu země nedopečený scénář, který s přibývajícími minutami lapá po dechu. Závěr mohl nabídnout nějaký nečekaný zvrat, nebo alespoň dokázat, že má koule. Nemá, ale krev na zářivě bílém sněhu přeci jen dobře vypadala!! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mrazivej thriller, ze kterýho jde chlad a kosa jako prase! To sněhem pokrytý prostředí včetně pořádných chumelenic dělá filmu tu nejlepší možnou kulisu! Ovšem to není zdaleka to jediný pozitivní. To co předvádí Bana, to je masakr! S naprostým klidem a bez náznaku emocí, chladnokrevně a brutálně ničí vše, co mu stojí v cestě. Olivia není extra herečka, nicméně pánskýmu oku lahodí senzačně. Za mě trochu navíc byla ta sladká pasáž na motelu, zato závěr u jídelního stolu, plnej psychologickýho vydírání byl famózní! Jen ta úplná koncovka bolí... Po posledním výstřelu je vlastně konec a nedozvíme se absolutně už nic o osudech všech zúčastněných od slavnostní večeře Dnu díkůvzdání. 75% ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Addison je jediná záporná postava a přestože je očividně šílený, vraždící maniak, je ze zástupu dalších postav pořád zdaleka nejnormálnější. Přece nebudu fandit policistům, kteří schválně zahazují vysílačky, shazují se ze skútrů jenom aby ten první dostihl vraha a šerif nadává jediné přeživší, přestože se jen ona chovala jak opravdová policie. Milá rodinka se mi taky nezamlouvala, protože mi přijde trochu divné, že ve chvíli kdy na ně míří brokovnice, raději řeší své pocity a trable. Charlie Hunnam je takový drsňák, že má dlaň na dvě půlky od řezné rány, ale stejně převrhává stoly a rve se jak Rambo. Sestra Liza je ovšem přehnaně inteligentní, takže se během dvou dnů zamiluje a hned ví, že se chce změnit, tak žádá šíleného bráchu, aby ji nechal žít normální život. To by byla rozhodně obdivuhodná a chytrá myšlenka, až na ten malý háček, že měla na krku vraždu, loupeže, je na útěku s ukradenými penězi a bůhvíco ještě, ale jinak sympatický pokus. No a to že nakonec znova zabije ji pomůže leda tak k normálnímu životu ve vězení, holt scénář vážně mistrovské dílo. Pozitivum: Eric Bana, negativum: Snad každá další postava je nereálně jednající idiot. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama