Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Když prasit romantickou komedii, tak pořádně. Nasadíme herecké poleno Jasona Segela a střihnem to přes dvě hodiny. Však oni z toho kina nakonec odejdou. Jediným plusem jsou kukadla Emily Blunt a přicmrndávání její praštěné ségry v podání Alison "♥Annie♥" Brie. S Judem Apatowem je to jako na horské dráze, jednou jste nahoře a bavíte se s pusou od ucha k uchu, jindy zas vyletíte mimo kolejnici a rozsekáte se o stánek s cukrovou vatou. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejroztahanější romantická komedie za poslední roky. Bohužel náplň scénáře se nijak neliší od podobných moderních žánrovek, takže jediné lákadlo pro potenciálního diváka zůstává jen v podobě Emily Blunt, případně Jasona Segela. A to je na dvouhodinový film, potýkající se navíc s nedostatkem kvalitního humoru, málo. 50% ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Five-Year Engagement si kazí případně překvapivý děj už jen svým názvem, co jiného čekat od filmu s tilmhle jménem, než dvě hodiny trvající partnerskou krizi. Je fakt, že tahle předvídatelná (převážně) nuda, se mě osobně překousávala o trochu lépe a sněsitelněji kvůli oblíbené Emily, ovšem i navzdory těmto sympatiím se po první hodině neubráníte touze, aby se ústřední dvojice rozešla a pokud možno, už se nikdy nesetkala. Ale i tak se jedná o záležitost, která je ve finále koukatelná a díky spoustě vedlejších postav i místy vtipná, takže na konec to přece jenom je na ty tři hvězdy, ovšem rozhodně ne na víc. Jinak i když nejsem studentkou psychopogie a vlastně nevim nic víc, než co mi byla schopna dát střední škola (takže znám maximálně jména Freud, Jung a slovo psychoanalýza), můžu za sebe říct, že dokonce i mojí osobě přišlo nesmírně laciný zaměřit zjevně několikaleté studium a vlastně i kariéru hlavní ženské postavy na to, jací lidé dají přednost dostupnému okoralému pečivu před počkáním si na čerstvé, to byl skutečně výsměch všem divákům, natož pak studentům oboru. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film dlouhý jak tejden, který bych si s nikým nepustil, protože bychom se asi unudili, ale v jednom člověku se to dá dát. Soupeří ve mě dva způsoby chápání filmu – neuvěřielně natahovanou ne moc vtipnou romantickou komedii a ukázku vztahu páru, který si prochází reálnými problémy (obětování se, ústupky, kompromisy, nuda) a ukazuje, jak reálně takové problémy řeší. Nevím, jak moc reálné to bylo, mně připadalo, že občas dost, a toho (spolu s tím, že film neobsahuje hlouposti a je zkrátka jiný) si cením, a proto dávám 3*. Kromě toho se mi líbil britský přízvuk, Emily s delšími vlasy a asi 3 vtipy. # Ale šlo ho minimálně o pl hodiny zkrátit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 5 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také vtipné ako by som od tohto druhu filmu čakal. Hlavne ak sa pod neho podpísal Apatow. Jedná sa o ďalší scenáristický počin vyníkajúceho herca a komika Jasona Segela, kedy si znova napísal sebe postavu na telo. Film má niečo cez vyše dve hodiny a bohužiaľ prostredie ani situácie nenaberajú taký spád ako tomu bolo vo Forgetting Sarah Marshall. Tým sa dostáva film do priemernej roviny. Na druhú stranu je ale príjemný. Hercom to svedčí a hlavne sa na nich dobre pozerá. Po predchádzajúcom Stollerovom filme Get him to the greek! výrazné zlepšenie aj keď sa to jeho debutovému filmu nevyrovná. Ale ak máte polovičku s ktorou si chcete spríjemniť večer, ťažko by som vám odporučiť lepší film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Šaty, které má na sobě Violet (Emily Blunt) během své svatby, jsou od Valentina. (žvanimírek)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, a tiež v štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • V prvních trailerech, předtím než je Violet Barnes (Emily Blunt) střelena šípem do nohy, slyšíme, jak malá holčička řekne: "Jsem Pocahontas". V pozdějších trailerech je to nahrazeno větou "Jsem Katniss" jako reakce na úspěch filmu Hunger Games (2012). Ve filmu je nakonec použita věta s Pocahontas. (..Lucas..)

Reklama

Reklama