Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve svižném úvodu veškerou infantilnost, cukrkandlovost a pestrobarevnost tak tak vyrovnávaly slušné vtípky, ale po chvíli se stejně vše zmíněné začalo přejídat. Respektive předlouhé uvozující vyprávění (zabírající skoro 3/4 délky filmu) nepřineslo nic objevného a postupně uvadalo, no a závěrečné ekologické prozření proběhlo zase hodně kvapně a jednoduše. Díky častým narážkám, odkazům, shazování, zajímavému designu města a všeho v něm však výsledek ušel. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... jak se zdá, je DALEKO snazší zachraňovat svět imaginární nežli svět skutečný. Protože v reálu ekosystém rozhodně nespasí JEDINÝ efektní čin, vtělený do zábavné adrenalinové jízdy, po jejímž úspěšném završení můžete být opět free a happy. Tudíž mám určité pochybnosti jak o snímku samotném, tak i o jeho výchovném působení nejen na potenciální budoucí ekology, ale prakticky na všechny, kdož budou jednoho krásného - ale ne až tak vzdáleného dne ovlivňovat kvalitu prostředí, v němž budeme žít ... svým profesním i osobním přístupem. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

The Lorax je animovaným filmem, který splňuje všechna kriteria k tomu, aby na něj rodiny s dětmi chodili a alespoň si na sebe v rámci mezí vydělal. Bohužel tam není nějaká ta nadstavba, která by posunula tento počin mezi, na které jen tak nezapomenete. Ani v případě Loraxe nechybí několik známých jmen, která se postarala o dabing a zároveň je všechno strašně hravé a barevné. Písničky nějak nevadí, ale všechno je řečeno v nich a zbytek filmu je jenom takovým můstkem k další písni. Také je vidět, rukopis tvůrce, protože lesní zvířátka a rybičky se chovají podobně ztřeštěně a podivně pískají jako v Despicable Me poskoci. Pro děti možná přitažlivé a pro nás odrostlejší možná trochu otravné. Průměr. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Vžijte se zpět dosvých dětských let, kdy vám nebylo ještě ani deset. Pokud jste to udělali, tak si tento film neskutečně užijete. Je tu spousta divných (a kolikrát i trapných) písniček, ale zas vám to film vynahradí spoustou humoru, který ocení hlavně děti. Já si film užil, bavil mě, hodně sem se nasmál a hlavně je tu to poselství - takže dětska - nekácet stromy a žít v souladu s přírodou ;) Za mojí maličkost 80% a po dlouhé době jsem u se u filmu mohl přenést do svého dětství. Zajímavý komentář: Flipper ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)

Reklama

Reklama