Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

campix 

všechny recenze uživatele

The Lorax je animovaným filmem, který splňuje všechna kriteria k tomu, aby na něj rodiny s dětmi chodili a alespoň si na sebe v rámci mezí vydělal. Bohužel tam není nějaká ta nadstavba, která by posunula tento počin mezi, na které jen tak nezapomenete. Ani v případě Loraxe nechybí několik známých jmen, která se postarala o dabing a zároveň je všechno strašně hravé a barevné. Písničky nějak nevadí, ale všechno je řečeno v nich a zbytek filmu je jenom takovým můstkem k další písni. Také je vidět, rukopis tvůrce, protože lesní zvířátka a rybičky se chovají podobně ztřeštěně a podivně pískají jako v Despicable Me poskoci. Pro děti možná přitažlivé a pro nás odrostlejší možná trochu otravné. Průměr. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne mi vadili pesničky a spev v dabingovom podaní. A tým, že sa pri tých pesničkách začalo navyše masovo tancovať, to efekt ešte umocnilo. Mal som problém dopozerať Loraxa do konca. Tie najlepšie fórky sa dajú vzhliadnuť už v trailery. A zamýšlaný výchovný cieľ o ochrane prírody sa z časti menil na paródiu. Ale ktovie, možno som tak strašne znechutený z toho spevu, že som prehnane kritický... Brrr. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pohádka spíše pro mladší publikum, ze Seussovek slabší, kromě hlavního nápadu nepříliš nápaditá a plná písniček, které neurazí, ale ani nezaujmou. Mě do konce každopádně udrželo 3D: **** které mi nepřišlo tak vyvedené jako u konkurenčních animáků, ale na druhou stranu jeho nepřekvapivost kompenzuje celková barevnost filmu, která je při vysokém blu-ray rozlišení okouzlující. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se Lorax neřadí mezi špičku animovaných filmů, ale i tak dokáže pobavit a nenudí. Bohužel animace není na takové úrovni jako u známějších kolegů (a tím nemyslím jen zpracování, ale zejména nápady a originalitu), s příběhem to také není úplně super a chybí ru nějaká zajímavější postava. Takže na jedno zkouknutí proč ne, ale mezi ostatními animovanými filmy zůstane Lorax zřejmě v zapomnění. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama