Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době chaosu, ve světě stálých změn se stal hrdinou, o němž ani nesnil.  Je to jako blesk z čistého nebe. Němci okupují Francii a jejímu nezdolnému obyvatelstvu začínají ty nejbídnější časy. Avšak i v této době může zazářit dobré srdce člověka...
Henri Fortin je chudý a negramotný bývalý boxer. Ziman je bohatý židovský právník z Paříže. Během 2. světové války se jejich cesty setkají: když Fortin souhlasí s tím, že odveze Zimanovu rodinu do Švýcarska. Fortin žádá Zimana, aby mu během cesty předčítal Bídníky od Victora Huga. Ještě než se jejich cesta skončí, zdá se, že příběh z knihy a tahle cesta mají hodně společného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštny útvar je tento film. Bedári v Bedároch adaptovaných na dvadsiate storočie a druhú svetovú. Tri hodiny je ale veľa aj na takýto košatý príbeh. Belmondo v druhej svetovej mi ani tentokrát celkom nesedí. Hraje seba, svojho otca a ešte postavu z knihy, až som sa v tom občas strácal a musel som sa na časť filmu pozrieť znovu. Silné tri hviezdy sú hlavne za silnú predlohu, ktorá bola pre hlavný príbeh len inšpiráciou. –––– Každej je jako někdo v týhle knížce. Je plná lidí, které pořád potkáváme. –––– Lidský dějiny znají jen dva-tři lidský příběhy, které se věčně opakujou. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek s J.P.Belmondem v hlavní roli. Bebelovi tu dali netradiční roli - prostého člověka, který z počátku neumí ani číst, ovšem pro Jeana to nebyl sebemenší problém. Dál už to byla role frajera, téměř tak jak ho známe z jiných filmů. Určitě za zmínku stojí menší role dalších slavných herců jako Jean Marais v roli biskupa, či Annie Girardot v roli sexuchtivé vesničanky. Určitě doporučuji film těm nejnáročnějším divákům.... a dnes 11.9.2021 po 13. letech znovu, díky Bebel, nádherná podívaná. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Také jste si někdy kladli otázku, jak by asi vypadali Bídníci zakomponovaní do této doby? Pokud ano, tak tento film vám možná splní sen, jelikož příběh toho čistokrevného francouzského dramatu vás zavede do časů temnot 2. světové války. Hlavní hrdina Henri Fortin vyrůstal v chudé rodině, postupem času se z něho stane slavný boxer, který vinou zranění zanechá sportu a otevře si malou stěhovací firmu. Právě při této příležitosti se setkává s židovskou rodinnou, která mu změní celý život. Toto dojemné drama nám nastíní historii jedné osoby od počátku století, přes dobu temnoty až do konce druhé světové války. Celý příběh doprovází vyprávění z knihy Bídníci od Victora Huga, s jejímž hlavním hrdinou je Henri Fortin spojován. Herecké výkony si drží vysokou laťku po celý film a Jean-Paul Belmondo zvládl vážnou roli dokonale. Prostředí filmu působí uvěřitelným dojmem i přesto, že se ve filmu vystřídá spousta historických událostí 20. století. Toto dílo nám ukáže, jak dokáží být lidé sobečtí a zlý a když dojde na lámaní chleba sympatizují s tím, kdo je u moci. Největším problémem filmu se bohužel stává jeho délka, která si bohužel neudrží počáteční tempo a chvílemi začíná nudit, nepřidává tomu ani špatný scénář, kde je spousta bezvýznamných scén, které ničí atmosféru celého filmu. Celkově ve mne bohužel převládá zklamání, jelikož i přes výborné výkony herců, na mně film nezapůsobil. Moje hodnocení 65% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až příliš ambiciózní a francouzské až do morku kostí. Moderní příběh Jeana Valjeana 20. století je odvážné téma, ale těžko ho chválit za srozumitelnost i tam, kde člověk nečte Huga už od kolébky. Opulentní tříhodinová freska sleduje krutou první polovinu 20. století a komparuje jí s klasickými osudy Javerta, Fantiny a Kozety a jejich moderních protějšků. Spravedlnost nikdy nebyla v obtížnější situaci. Velké plus je Alessandra Martines (princezna Fantaghiró) toužící po nové roli herečky ze seriózních filmů. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Snáď jediná vada na kráse je dĺžka filmu, ktorá nie je celkom opodstatnená. Preto sa film nevyhne slabším momentom, menej záživných ako zvyšok filmu. Inak je to výborné. Zaujímavý príbeh s odkazom na Hugových Bedárov, výborný Belmondo v polohe akej ho mám rád (nie až tak častej), nezaostávajú ani ostatní herci. Funguje aj emočná stránka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama