Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 2

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (491)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se na tento film podíval, byla přítomnost mé oblíbené herečky Leny Headey. Samotný obsah filmu i nepříliš lichotivé odezvy na internetu mě totiž dopředu varovaly, že tohle zřejmě nebude podívaná pro mou maličkost. Nejsem totiž zrovna moc velkým příznivcem dobrodružných fantasy, ve kterých se vyskytuje přehršel romantických pasáží a zamilovaných trojúhelníků. Tady navíc bylo citelně znát, že scénář napsala žena (Jessica Postigo), která se nespokojila jen s klasickým trojúhelníkem dva chlapci a nerozhodná dívka, ale ještě k nim pro jistotu přidala i čtvrtého do party (homosexuála). To zřejmě proto, aby byla její story co nejvíce IN a moderní. K mé smůle se tu však Lena moc dlouho neohřála (lépe řečeno dostala jen velmi málo prostoru) a já si tak musel vystačit jen s Lily Collins. Tato mladá herečka se sice snažila předvést co možná nejlepší výkon, jenže sama na to stačit nemohla a příliš velké podpory se od svých kolegů nedočkala. Tudíž jsem se snažil zaměřit svou pozornost na hororové prvky, které se zde vyskytli. Když pominu ty blbé oblečky lovců stínů a jejich fixkou nakreslené tetování, narazil jsem tu na několik docela vydařených akčních scén, při kterých byla cítit i zlepšená atmosféra. Kupříkladu souboje s démonickým psem či upíry nevypadali zas až tak tragicky. Pozitiva však bohužel na plné čáře porazili negativa. Hlavně ta přemrštěná délka a přemrštěná porce romantiky mi lezly na nervy asi nejvíce.40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zhruba první hodina mě celkem bavila a navnadila na to, co se bude dít. Jenže pak se najednou něco zvrtlo, jako kdyby se snímku chopil jiné režisér, a příběh se stal neskutečně předvídatelným, postavy jednaly hloupě a nelogicky, neřešilo se zde několik důležitých věcí, což sice naznačuje pokračování, které nás očividně i přes nepříliš velké tržby čeká. Nějak se ale ani moc netěším, protože minimálně filmově je to přeplácané zvěrstvo, které by se dalo definovat jako "Harry Potter potkal napodobovatele Gaimana a společně se shodli na tom, že "Twilight" a "Star Wars" jsou děsně cool". ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem umřel nudou, už samotný příběh je odporná vykrádačka Harryho Pottera a Stmívání (podobně jako stejná kravina Vampire Academy) se špetkou Buffy a kdo ví čeho... Příběh je zmatený asi tak jako hlavní hrdinka v podání Lily Collins, které má být, prosím, podle synopse filmu 15 let. Hollywoodská produkce asi 15-letou holku neviděla ani jednou. Ale to není problém filmu, nevadilo mi vlastně nic než příběh, ten je prostě děs, ale za to může spisovatelka a ten, kdo se rozhodl TOHLE TO natočit. Ještě, že sequelu se nedočkáme... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zhruba do 40. minuty to ujde. Máme tu tajemství, slušnou kameru s podzimní náladou, různé náznaky, dokonce i hlášky a sem tam vtipné. Jenže od chvíle, kdy holka odejde z hrobek, to jde celé do kopru, každá postava se kdovíproč začne chovat jako idiot a začnou se vršit naprosté nesmysly a nelogičnosti. Ne že by mi ten blonďák s vykulenýma očima (asi má něco se štítnou žlázpu, ne?) nešel celou dobu na nervy, ona ani emo Clary teda není nic moc a její černě nalakované nehty na rukou i na nohou včetně jejích vepřových nohou mne budou hodně dlouho strašit. Simon je zvláštní postava - zpočátku vypadá na ňoumu, pak přestane potřebovat brýle a Clary konečně vyzná lásku, aby pak statečně bojoval - a já si celou dobu říkám, že se z něho musí vyklubat někdo jiný. Nějaký tajný špion třeba řádu iluminátů, co já vím. A ono nic. Pak zde jsou ty různé nelogičnosti - třeba na začátku se dozvíte, že upíři neexistují, a pak lup, máte jich plný hotel. Celou dobu nic, a najednou lup, máte tady portál s červí dírou, co funguje na myšlenky. Zmrazíte démony, a místo abyste je ztuhlé rozsekali a rozšmelcovali napadrť, počkáte si, až se proberou a budou zas rychlí. Tatínek napohled vypadá stejně starý jako jeho děti? Plus všechny ty důležité pohledy jeden na druhého, dramatická hudba, zpomalovačky, zpomaleně vlající vlasy, jako by tvůrci viděli nějaký komunistický československý seriál. Prostě od té 40. minuty je to kýč, který celý zmeyerovatěl a stojí pak už jen za starou belu. A chudák Johann Sebastian. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádkový fantasijní eintopf pro odrostlejší děti. 1) Zhruba měsíc po zhlédnutí díla jsem zjistil, že vůbec netuším, o čem film byl. Až teprve po několikaminutovém zkoumání fotek, komentů a vlastních poznámek jsem si vzpomněl. There is a world hidden within our own... Everything you've heard... about monsters, about nightmares, legends whispered around campfires. All the stories are true... Tak o tomhle to bylo._____ 2) Úsměvný konec přinese spoustu odhalení. I'm a werewolf, not a Golden Retriever. Ale i jinak se dozvíte zajímavé věci...například o díle Johanna Sebastiana Bacha._____ 3) A ta hromada pěkných kluků...25letý Ir Robert Sheehan (kamarád hlavní hrdinky Simon), 29letý Číňan z Tchajwanu Godfrey Gao (čaroděj Magnus Bane), 30letý Ir Aidan Turner (vlkodlak Luke), 25letý Angličan Jamie Campbell Bower (lovec stínů Jace Wayland), 29letý Kanaďan Kevin Zegers (další lovec stínů Alec Lightwood s překvapivou sexuální orientací), 40letý Ir Jonathan Rhys Meyers (šéf démonů Valentine) či třeba 31letý Němec (vlastně mix Tunisana a Rakušanky) Elyas M´Barek (šéf upírů). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Když Jace (Jamie Campbell Bower) seznamuje Clary (Lily Collins) s portálem, vznáší se kolem její hlavy kousek hmoty z portálu. Ta v následujícím záběru zmizí, aniž by byla vrácena zpět do již zavřeného portálu. (rakovnik)
  • Autorka knižní série The Mortal Instruments Cassandra Clare byla na internetu nejednou obviněna z plagiátorství. Údajně kopíruje svět Harryho Pottera. (Thery)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama