Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Škoda, že příběhově se neudrží film až do konce na stejné úrovni - s přibývajícím časem jde kvalita scénáře dolů, ale i tak člověk nemůže jít s hodnocením níž, než na čtyři hvězdy... Hlavním důvodem je perfektní animace, dále povedený soundtrack a na závěr ještě dobře vybraní herci na dabing (bonusové body u mě mají za mou oblíbenou Helenu Bonham Carter :))... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Asi před deseti lety o nich vznikl poslední krátký animovaný film O chloupek, jehož největším nedostatkem byla délka. Nyní, po pěti letech každodenní dřiny, přichází dobrodružství Wallace a Gromita s proporcemi celovečerního filmu, který není dokonalý jen o chloupek. Stejně jako předchozí krátké filmy staví i tento nejen na hračičkářsky vypiplaném vymodelování každého jednoho záběru, ale rovněž na propracovaném scénáři. V příběhu o bestii požírající výstavní kousky zeleniny zoufalých pěstitelů lze vysledovat kompaktní romantickou podzápletku i satirickou sondu do života na anglickém venkově („Pěstování zeleniny je naší jedinou zábavou“). Jak už jsme si u Parkových filmů zvykli, nechybí ani jemně parodizující mišmaš zásadních kinematografických děl napříč žánry. Solidní základ tvoří staré monster-horory, akční scény parafrázují ty nejklasičtější westerny a za podobné vypointování nahromaděného dění by se nemusel stydět ani Shyamalan. Celých 85 minut se skvěle bavíte, necháváte se překvapovat dvojsmyslnými narážkami, jste střídavě napjatí, vysmátí, dojatí... Hlavním hrdinům držíte palce a přejete si, aby ono úžasné dobrodružství nikdy neskončilo. Wallace a Gromit je film od lidí, které to baví, pro lidi, kteří se bavit chtějí. 95% Zajímavé komentáře: DaViD´82, numi ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Film Wallace a Gormit: Prokletí králíkodlaka je moje první setkání s touhle dvojicí a tohle setkání hodnotim jako velice vydařené, sice když jsem to poprvé viděl v kině, tak jsem se bavil, ale přesto to ve mě nevzbuzovalo, že to je něco vyjímečného. Druhý pokus, ale dopadlo mnohem lépe, v podsttě jsem se bavil od začátku do konce a u scén které mi předtim nepřišly vtipný jsem se tentokrát smál a dokonale bavil. Prostě celej film mi přišel nejmíň o třídu lepší. Nick Park se Stevem Boxem už několikrát dokázali, že to s plastelýnou prostě uměj, i když tahle animace nepřipomíná moc reálný pohyb, takto vůbec nevadí, to je právě na tom ta zvláštnost, která tenhle film odlišuje od zástupu ostatních animáků, které se teď rojí skoro všude. Po druhém shlédnutí je to čistejch 5* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle animovaného snímku jsem se fakt pobavil, ať už co se týče jeho animace, která je od pohledu vtipná, nebo řady skvělých scén a když jsem se zrovna nebavil, tak mě to spíš dostalo emocionálně. Duo Wallace and Gromit (hlavně ten) je perfektní a většina vtipných scén stojí na nich a pak ještě na až nechutně roztomilých králících (já bych si ty svině malý musel i přes jejich neřešti nechat doma). A samozřejmě nesmim zapomenout na záporáka Victora Quatermainea, který zde poměrně často měnil své příčesky (to byste se divili, co všechno si na tu holou hlavu dal) a jeho drsného psa. Na tenhle film opravdu jen tak nezapomenu, absolutně špičková podívaná, u které se divák ani vteřinu nenudí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od ostatnich, z dvojice Wallace a Gromit nejsem hotovej, ale beru je pouze za nadprumerny kratky animaky, takze jsem od filmu cekal neco podobnyho, ale natazeny na 80 minut. Ale nakonec sem byl velmi mile prekvapen. Pribeh na animak nadprumernej, originalni, sviznej, hodne vtipnej a najdou se tu i nejake ty zvraty. Zacatek me dobre naladil a bavil jsem se s drobnejma vyjimkama az do velkolepyho finale. Fakt neuveritelny, co Nick Park zvlad jen s plastelinou. V plasteline nema proste konkurenci. Navic vse podbarvene vybornou sviznou hudbou. Sice momentu kde bych se vylozene zasmal tu je jen par a zhruba ve stejnym pomeru jsou trochu nudne chvile, ale celkove jsem se fakt bavil. Ale Oskara bych dal stejne Mrtve neveste. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)
  • Lady Campanula Tottington je pojmenovaná podle Parkovy oblíbené květiny. (imro)
  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama