Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je už ČTVRTÝ (!!!) pokus Tomáše Řehořka , zase teda žádný zázrak. Kdyby tu existoval nějaký opravdu talentovaný mladý český režisér, tak řvu ať dají peníze raději jemu (bohužel Kroner je Slovák). Zhruba stejně rozpačité a divně poskládané jako ROming (stejný scenárista a producent). Tomáš Řehořek se umí dokonale přizpůsobit přání investorů, ale sám nemá žádný rukopis. Už víc nechci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nápad, který sice nebyl nijak převratný, ale pro komedii naprosto ideální, protože česká vesnice je jedno z nejvděčnějších témat. Jenže to by tu musel být režisér, který má pro podobné komedie cit. A tím Řehořek není. Dvojice podvodníčků se tak prakticky po celou dobu ve vesnici jen tak plácá. Žerou, pijou, samozřejmě přijde nějaká ta láska, ale že by se příběh někam hýbal, to se říct nedá. A vtipu to také příliš nepobralo. Zasmál jsem se vlastně v závěrečné desetiminutovce, která byla i nejpovedenější sekvencí celého filmu. Za ní a za Evu Josefíkovou 30%. A proboha přestaňte obsazovat Dyka. Hrát to neumí a zpívat taky ne. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle natočil Řehořek? Podle scénáře Epsteina? Ve spolupráci s HBO? To jako vážně?! Neměl jsem zas nějaká přehnaná očekávání, prostě něco lehounce nadprůměrného (poněvadž zdejší hodnocení u novějších českých filmů už z principu neberu vážně), u čeho mi příjemně utečou 2 hodiny a tu a tam se zasměju. No, tak jsem se s očekáváním hrubě sekl. Jako komedie to nefunguje prakticky vůbec. Absence alespoň jediné zapamatovatelné hlášky je docela průser, i kdyby mělo jít „jen“ o tragikomedii. Párkrát jsem se usmál snad jen nad tím „nápaditým“ podplácením. Jestli to měla být satira, tak výsledek je dost banální a takřka nefunguje. Ústřední dvojka podvodníků je spíš nesympatická, naštěstí je tu alespoň Menzel a Roden, kteří sice nemají moc co hrát, ale i tak z toho mála jsou schopní něco vykřesat (škoda téměř nevyužitého Polívky). A ani technickou stránku nemůžu nijak zvlášť vyzdvihnout, těch pár vizuálních kousků je od Řehořka málo, jsem u něj prostě zvyklý na odvážnější a nápaditější práci. Celkově tedy pouhé 2*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu základní minelu, že dva borci hledají místo, kde není signál, aby tam mohli postavit vysílač tak, že hledají místo, kde je signál, Signál nemusel být úplně hloupej film. Herecky by se to jakž takž dalo zkousnout, a pak, další variace na téma jak nad všema a hlavně velmi vtipně vychcat neurazí nikdy. Jenomže filmařsky zprasenější fušku aby pohledal. Může vás odradit už rozklepaná kamera v prvním záběru, daleko horší je to ale s dialogy, ve kterých si občas někdo pohrál se slovy a dá se to dobře poslouchat ("a med"), ale většinou jsou dost mimo. Režijně nezvládnuté, postava Menzela přebytečná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dva podvodníčci se vydají na venkov. Ne proto, aby si zde na pitomých vidlácích přivydělali, ale proto, aby si užili s jejich dcerami nebo manželkami. Vlastně to nejsou ani moc velcí podvodníci, i když jejich triky jsou docela promakané. Sami si postupem času uvědomí, že z toho jde vytřískat mnohem víc, než jenom trocha nezávazného sexu. Vesničané jsou zde zprvu vykresleni skutečně jako vidláci, ale postupem času se ukáže, že se umí bránit, když přijde na věc, ale to zabere tak deset minut z celého filmu, který je nejprve podfukářským filmem, nudnou romancí, následně skoro hixploitation (vesnická vyvražďovačka), aby na závěr došlo i na trochu toho sci-fi. Je toho ke konci trochu moc, v co se film mění a je to mírně neuspokojivé, stejně jako to, co následovalo předtím. Vojta Dyk se od začátku tváří jako nekompromisní hajzl, aby tuhle svou roli nepodržel, snad aby si nezničil image pěkného hodného kluka, který je vysazený na starší ženy. Kryštof Hádek by měl být zase citlivý chlapík, ale pro nějakou romantiku tu místo není, je docela obstojně skryta. Napadá mě pak, co by si vlastně měl člověk z filmu odnést? Že na vesnici jsou hlupáci, ale dokážou se pořádně naštvat? Že měšťáci jsou taky vlastně hlupáci, ale dokážou s pomocí hodné vesničanky včas utéct? Nevím no, zase takový zázrak se nekoná a scénář Marka Epsteina rozhodně ničím nepřekvapil, snad jen tím, že se na něj podařilo nalákat Jiřího Menzela jako herce. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Scény odehrávající se v hospodě podbarvují upravené verzí písní "Jsem gay" nebo "Tepláky" od skupiny Nightwork, jejiž členem je Vojtěch Dyk. (SLOTH)
  • Dodávce ve filmu dvakrát ukradnou kola. Ve chvíli, kdy v ní protagonisté prchají, jsou ale kola zase zpět. (Mandalorian)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)

Reklama

Reklama