Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu základní minelu, že dva borci hledají místo, kde není signál, aby tam mohli postavit vysílač tak, že hledají místo, kde je signál, Signál nemusel být úplně hloupej film. Herecky by se to jakž takž dalo zkousnout, a pak, další variace na téma jak nad všema a hlavně velmi vtipně vychcat neurazí nikdy. Jenomže filmařsky zprasenější fušku aby pohledal. Může vás odradit už rozklepaná kamera v prvním záběru, daleko horší je to ale s dialogy, ve kterých si občas někdo pohrál se slovy a dá se to dobře poslouchat ("a med"), ale většinou jsou dost mimo. Režijně nezvládnuté, postava Menzela přebytečná. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nápad, který sice nebyl nijak převratný, ale pro komedii naprosto ideální, protože česká vesnice je jedno z nejvděčnějších témat. Jenže to by tu musel být režisér, který má pro podobné komedie cit. A tím Řehořek není. Dvojice podvodníčků se tak prakticky po celou dobu ve vesnici jen tak plácá. Žerou, pijou, samozřejmě přijde nějaká ta láska, ale že by se příběh někam hýbal, to se říct nedá. A vtipu to také příliš nepobralo. Zasmál jsem se vlastně v závěrečné desetiminutovce, která byla i nejpovedenější sekvencí celého filmu. Za ní a za Evu Josefíkovou 30%. A proboha přestaňte obsazovat Dyka. Hrát to neumí a zpívat taky ne. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Žádný hit z toho nebude, ale Signál je solidní komedií, kterou řadím do těch světlejších koutů české kinematografie. Scénář není až tak hloupý, naopak je o lidské hlouposti. Mě se to zachycení debility českého národa docela i líbilo. Nečekejte nic sofistikovaného, myslím ale, že ti, co mají alergii na blbost a hrabivost Čecháčků, by se mohli i solidně pobavit. Jo, zaváním to pěkným béčkem, ale cením, že film není nafouknutý hluchými vycpávkami. Je pravda, že mi Eva Josefíková taky nesedla, zejména její pohled vyplašené laně a toporné pokusy o nějaké hraní... Naopak vítám Kateřinu Winterovou! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Signál hodně dře a celou dobu nedokáže chytit tempo. Je tu bohužel tolik postav, které jsou zákonitě ploché, i když nesmírně zajímavé (Menzelův fyzik, Rodenův buran, jeho žena, hospodský s dcerou...), tudíž hodně nevyužité, což je škoda. Herecky je to velmi solidní, i když se přiznám, že Dyk mi tam moc neseděl, přišlo mi, že se lehce předvádí a snaží až moc, Hádek je fajn, což jde ale říct o všech hercích. Nikdo zkrátka nevyčnívá. Natočené je to taktéž slušně, ač Řehořek umí víc a tady mi to přišlo takové usedlé až moc, bez většího nápadu a odvahy. Hudba povedená a docela dobře využívá typicky vesnických motivů, Nightwork nemusím, takže je nechám bez komentáře. Celkově je to ale dost unylé a bez větší myšlenky... nechtělo se mi moc věřit, že to napsal Epstein. Trvalka to určitě nebude, je to dost těžkopádné. Předchozí Czech Made Man se mi líbil podstatně víc. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Snímek měl premiéru ve dvou pražských kinech současně, a tak si diváci v Lucerně museli počkat na delegaci tvůrců přesunující se ze Světozoru. (Olík)
  • Natáčení probíhalo v Broumově Lhotě na Havlíčkobrodsku a ve Volichově. Hrad, který se ve filmu objevuje, je zřícenina Lipnice nad Sázavou. (rakovnik)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)

Reklama

Reklama