Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se ani nedá říct, že by docházel dech, tady už snad ani žádnej neni, jediný co tenhle film drží při životě je pár freddyho drsnejch hlášek, kterých tady je tentokrát docela dost. Ale co ten příběh? Skoro žádný pořádný brutální snový smrti, žádný vypjatý hororový scény a velice málo využívaná freddyho a moje oblíbená rukavička a prostředí taky bejvávalo lepší. Krom hlášek je to fakt nuda, ale Superfreddy byl hustej ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Není to sice za čisté 4*, ale předešlá tři pokračování to silně převyšuje, takže si malé přilepšení zaslouží. Hopkins namíchal mix černé komedie, hororu (už bylo taky načase) a nově i lehké komiksové stylizace daleko lepé, než režiséři předešlých tří sequelů a po fantastické jedničce natočil film, který se mi zamlouvá nejvíc jako pokračovatel legendy. Značně ulehčenou práci měl především díky scénáři, který přišel s překvapivě nápaditým příběhem. Žádná extáze se samozřejmě nekoná, ale jako kus sebevykrádající série je to příjemná změna. Škoda krapet chaotického vyprávění, protože jednotlivé části k sobě moc nepasují, semtam se ale najde kus hodný i prvního filmu. Postavy jsou vesměs zajímavé a člověka baví je sledovat postupně umírat :) Nakonec ale zase dojde na i Freddyho... Jeho každodílová, z prstu vycucaná smrt sice opět vyvolá povzdech nad nenápaditostí, ale člověk by se pak v dalším díle nemohl kochat šíleným nápadem scénáristů, jež ho přivádí zpět k životu, takže už je to jisté "poznávací znamení". Pár vynikajících momentů, opět temnější atmosféra a určitá nejistota, kterou film oplývá, z pětky dělají slušný zážitek. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je vo veľkej miere podobný sled trikových gore scén ako štvorka. Ale celkovo to dopadlo predsalen lepšie. Hlavné postavy ma toľko nesrali jak minule. Dokonca aj hlavná hrdinka Alice je tentoraz schopnejšia a nakoniec aj celkom sympatická. Ladenie filmu je drsnejšie. Freddy nie je už taký absolútny tajtrlík. Trochu pritvrdil. Ani jeho znovuzrodenie a finálna likvidácia už nepôsobia tak WTF ako minule, ale má to nejakú logiku. Triková stránka je tiež pôsobivá. Hopkins sa miestami snaží o fantasmagorické stvárnenie a rozhodne má kopu zaujímavých nápadov, ktoré mi pripadali lepšie jak v štvorke. Skvelá je scéna s motorkou, komixová epizódka alebo finále so schodmi. O Freddym sa síce nedozvieme nič nové, ale aspoň uvidíme jak ho splodili, jak o tom hovorili v trojke. Jeden z mála nápadov je ten o decku, ktoré Freddy využíva pre zabíjanie. Vďaka tomu bola Alice väčšinu filmu v bezpečí a len nemohúcne sledovala jak umierajú jej kamaráti. To mohli trochu viac využiť pre jej psychologický rozklad. Ale na to Hopkins kašlal a viac ho zaujímali triky. Až na tých pár drobností tento diel nič extra nové neponúka a séria sa začína až príliš opakovať, čo ma prestáva baviť. Takže celkovo to je o chlp lepšie ako priemerná štvorka. 6/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama