Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s tým dieťaťom. A celkovo zase raz originálne snové sekvencie. Ale vadil mi Joe Seely alias Mark. Školský umelec, ktorý nevyzerá ako intelektuál, no skôr ako Vanilla Ice. Ukážkový príklad, prečo sa hovorí, že 80te roky nemali vkus. Výzor by sám o sebe samozrejme nevadil, keby jeho predstaviteľ vedel aspoň trochu hrať. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. ‚Springwood slasher‘ si pěstuje potomka v Alici, tý hezký holce z minula, a krom toho se skrze ní dostává na kobylku jejím přátelům. Když přijde na to děcko, je tu paralela se znásilněním Amandy Krueger stovkou pomatenců – Freddyho matka se opět dostává do hry. DREAM CHILD pokračuje v duchu 4. dílu (navazující zápletka, podobná atmosféra), v čemž také tkví jeho největší slabina – měl jsem pocit, že se to částečně opakuje. Ale současně je to i větší blbost, nemající tolik čím zaujmout. Fred mimino, Fred motorka, Fred na skateu, Fred komiksový superpadouch,... Jediná opravdová pecka je zde krmení Gréty, na to jsem si z předešlé (ještě dětské) projekce dobře pamatoval. Jinak to zdaleka není katastrofa nebo sračka (tento koment tak možná vyznívá), ale prostě se jedná o slabší odvar z povedené čtyřky. Každopádně pořád o level lepší než dvojka. 6/10. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Není to sice za čisté 4*, ale předešlá tři pokračování to silně převyšuje, takže si malé přilepšení zaslouží. Hopkins namíchal mix černé komedie, hororu (už bylo taky načase) a nově i lehké komiksové stylizace daleko lepé, než režiséři předešlých tří sequelů a po fantastické jedničce natočil film, který se mi zamlouvá nejvíc jako pokračovatel legendy. Značně ulehčenou práci měl především díky scénáři, který přišel s překvapivě nápaditým příběhem. Žádná extáze se samozřejmě nekoná, ale jako kus sebevykrádající série je to příjemná změna. Škoda krapet chaotického vyprávění, protože jednotlivé části k sobě moc nepasují, semtam se ale najde kus hodný i prvního filmu. Postavy jsou vesměs zajímavé a člověka baví je sledovat postupně umírat :) Nakonec ale zase dojde na i Freddyho... Jeho každodílová, z prstu vycucaná smrt sice opět vyvolá povzdech nad nenápaditostí, ale člověk by se pak v dalším díle nemohl kochat šíleným nápadem scénáristů, jež ho přivádí zpět k životu, takže už je to jisté "poznávací znamení". Pár vynikajících momentů, opět temnější atmosféra a určitá nejistota, kterou film oplývá, z pětky dělají slušný zážitek. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama