Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (2) - *Nejlepší hudba - Giorgio Moroder, *Nejlepší filmová píseň - "Flashdance? What a Feeling" - Hudba Giorgio Moroder, text Irene Cara, Keith Forsey + nominace (3) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jennifer Beals, Nejlepší filmová píseň - "Maniac" - Hudba a text Dennis Matkosky, Michael Sembello ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jennifer Beals je kouzelná i s tím svářečským maskováním. A když se obleče jako Popelka a vklouzne do tanečních piškotů, tak se hravě vyrovná ostatním tančícím princeznám v Hříšném tanci nebo v Pomádě. Mě prostě v raném mládí oslovila Alex. Díky výborné hudbě a líbivé choreografii zamhouřím oko, nebudu hledat mezery v jednoduchém scénáři a Flashdance si rád znovu pustím. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka stojící ještě o stupínek níž než Hříšný Tanec. Nic víc a nic míň, někomu to stačí. Podle mě je Flashdance jen další důkaz drblosti osmdesátých let, jejichž druhou polovinu jsem přežil v bezstarostném předškolním věku:) Jo a mimochodem, podstatně mladší hudební pokus ex-špajzgérl Geri Halliwell, tentokrát v rámci propagace příhod Bridget Jonesové, taky není zrovna plus pro hodnocení popové scény počátku 21. století;) Pro Flashdance ode mě 40%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Don Simpson a Jerry Bruckheimer roztáčí kola svého stroje na peníze! Dynamická hudba, rychlý střih, svižné pohyby (jak kamery, tak představitelek), zkrátka a dobře - intelektuálně nepříliš náročný celovečerní videoklip, na který se dobře dívá. (No dobrá, s odstupem let je to poněkud horší, ale jako kulisa k rozcvičce je ideálním doplnkem) Tržby USA: 92 921 203 $ Počet kin: 1140 Rating: R ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Minutáž filmu bola pôvodne 2 hodiny a 20 minút, avšak štúdio Paramount sa rozhodlo film skrátiť, a to aj napriek protestom scenáristu Joea Eszterhasa a režiséra Adriana Lyneho. (Raccoon.city)
  • Podle autobiografie Boba Geldofa dostal nabídku do filmu, ale odmítnul ji. Režisér Lyne byl údajně nadšen jeho výkonem ve filmu "The Wall". (don corleone)
  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama