Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hororový seriál z Amazonky na způsob amatérské kamery. Velky potencionál zazdily nejvíce úvodní díly, po kterých se mi nechtělo moc pokračovat. Vzhledem jen k 8 dílům to ale za zkoušku stojí. Tvůrci v pozdějších dílech zapracovali na atmosféře a příběhu na který se dalo koukat. Lehce otevřený konec zmařil lepší hodnocení pokud (což je asi pravděpodobné) seriál ukončí. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Seriál s obrovským potenciálem, který ale nechal ležet jen tak ladem skladem a vůbec ho nevyužil. Navíc, s tak nízkým počtem osmi dílů, bych se u víc než poloviny z nich neměla chytat za hlavu, cože si to tam zas vymysleli. A finále? Ne, ne, ne, ne, ne. Jedno klišé za druhým, jeden stupidní dialog vedle druhého. Tohle jsem si od finále opravdu nepředstavovala. I kdyby byl seriál obnoven, což se asi (bohudík) nestane, dívat se už nebudu. ()

Reklama

hEROic 

všechny recenze uživatele

velka skoda nevyuziteho potencialu... napady na epizody jsou celkem super, ale jsou pohrbeny scenarem i hereckymi vykony... misty hustou atmosferu srazi priserna primocarost jednotlivych dilu... zaver serie je nejvetsi tragedie v nejhorsim slova smyslu, to by jeden blil... i presto vsechno, to jako nenarocny pokoukani muze bavit... 55% odpovida ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S01E01-02: A jéje, tak takovouhle slabotu jsem nečekal. Seriál od Orena Peliho (tvůrce Paranormal Activity) mě svou první epizodou (režíroval Jaume Collet-Serra, režisér perfektního Orphana) rozhodně nepřesvědčil. Bojím se, že je jen pramalá šance, že se to zlepší, protože když už v prvních dvou epizodách působí většina postav strašně otravně a jejich scénáře jsou naprosto lobotomizované, tak celý projekt dost smrdí. Found footage forma zbytečná a nepřesvědčivá - u mnoha záběrů mi nejde do hlavy, jak a proč je oni reální kameramani natočili. Sem tam to je mírně strašidelné - protože pobíhání s baterkou a kamerou po chodbách ztroskotané lodi / noční džunglí je strašidelné z podstaty věci a nedá se na něm nic zkazit - ale zbytek absolutně nestojí za řeč. Zatím tedy pořádný fail, na další epizody kouknu už asi jen tak ze srandy, pokud vůbec. 3/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa found footage v podobě seriálu, kterou ale zazdívá nedomrlé zpracování a odrazující mizerný pilot, který je až absurdně fast-paced a místo budování atmosféry vrhne diváka přímo doprostřed přepálené hororové akce. Základní premisa ovšem není špatná a člověk zavzpomíná na nedělní rána i večery při sledování Ztraceného světa či později Lost, ovšem kvalit obou zmíněných seriálu to nedosahuje. The River ze začátku otráví vyloženě nesympatickými postavami, které se sice postupně vybarví, ale na ploše osmi epizod až poněkud pozdě. Dalším problémem je totální přepálenost - hlučné ozvučení a roztěkaná akční kamera namísto postupného budování atmosféry. I to se ale časem srovná a druhá polovina řady je minimálně o třídu lepší a i přes všemožná klišé a přeplácanost to začne bavit. Základní dějový oblouk je ve finále sice vyřešen, nicméně odpovědí na základní otázky, třeba alespoň ohledně tajemného Zdroje, okolo kterého se točí cela zápletka, se divák bohužel nedočká. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama