Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád prostředí amazonské džungle...Někteří o ní četli v knihách, ale většina o ní ví od opičího kámoše TARZANA. Šamanské rituály, záhadné pověsti, magičnost. Příběh ve skrze jednoduchý a přímočarý. Rodinka s žoldákem, mechanikem a jeho 16-ti letou dcerkou (všeznalkyní všech míst a pověr), hledá tatu a zároveň manžela po jeho stopách, spolu s natáčecím týmem jenž vidí vidinu peněz z natáčení. Dobrodružnější námět si nemůžeme přát. Dobrý je kameraman černoch co ve třetím díle leze pro jakési cibulky a vše co řekne je vypípano :) Roztřepané záběry určitě ubírají na kvalitě, ale zase navozují atmosféru autentičnosti. Některé díly jsou hororově laděny, jiné zase thrillerovsky až šamansky a hlavně to žůžo dobrodrůžo v zeleni, to je to, oč tu běží. Rating "...odpad" si tento serial samozřejmě nezaslouží. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hororový seriál z Amazonky na způsob amatérské kamery. Velky potencionál zazdily nejvíce úvodní díly, po kterých se mi nechtělo moc pokračovat. Vzhledem jen k 8 dílům to ale za zkoušku stojí. Tvůrci v pozdějších dílech zapracovali na atmosféře a příběhu na který se dalo koukat. Lehce otevřený konec zmařil lepší hodnocení pokud (což je asi pravděpodobné) seriál ukončí. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Found footage jako forma může být velice úspěšná i v seriálové podobě, o tom jsem hluboce přesvědčen. A to i přesto, že autoři The River ukazují bohužel opak. Prakticky všechno, co tuto formu dělá divácky atraktivní, je tu efektivně zabito, což u Orena Peliho opravdu šokuje. Samotný příběh je přitom poměrně atraktivní, jsem ochoten přistoupit i na značnou fantasmagoričnost zápletek některých epizod, ale i ty nejzajímavější (loď duchů, hvízdající démon, mutanti) jsou vyprávěny zoufale nudně a naprosto nestrašidelně. Otevřený konec série pak jen vzbudí trpký úsměv - tady se pokračování opravdu dočkáme jen těžko... ()

Jessicahamby 

všechny recenze uživatele

Upřímně, to byl první seriál, který, když zrušili, tak jsem další půl hodiny přemýšlela, jestli se nezachovám jako Sheldon v BBT a nezačnu obvolávat stanici. Hezky zpracované, tajemné a skvělý námět. O ukončení nemluvě, protože žádné nebylo, tvůrci zřejmě počítali s tím, že budou ve svém díle pokračovat... ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Seriál na který jsem byla zvědavá, ale nijak mě to nenadchlo, první díl hodně slabý, až nudný nic se tam pořádně neděje, ale druhý díl naštěstí už mělo ten správný spád, ale že by to bylo nějaké veledílo to určitě ne, už jsem viděla daleko lepší seriály, ale budiž jako večerní seriál by ušel, ale jednou stačí se podívat a asi bych se znovu nepodívala. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama