Dobře placená procházka (TV film)
Komedie / Muzikál
Československo, 1966, 72 min
Miloš Forman, Ján RoháčHudba:
Jiří ŠlitrObsah
Džezová buffo-opera vznikla v roce 1965 v Semaforu v autorské dílně Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého. Mimořádný ohlas tohoto představení vedl k televiznímu přepisu, jehož se v roce 1966 ujali Ján Roháč, Miloš Forman a kameraman Jaroslav Kučera. Hrají a zpívají E. Pilarová, J. Šlitr, J. Suchý, R. Gabzdyl a H. Hegerová.
Diváky jistě potěší, že se mohou opět podívat na pořad, který patří do Zlatého fondu televizního archivu. (oficiální text distributora)
sharky
semafor jsem mival rad, ale tohle me nijak nenadchlo, vtipy ne moc vtipne, dej dost prihlouply a velmi nesympaticky hlavni par.(6.9.2007)
Aky
Jazzová opera, která snila o velikých nadnárodních ambicích. Když si člověk odmyslí tuhle přemrštěnost, zůstává silně nadprůměrný hudební film se spoustou humoru a dnes už klasických písniček.(14.5.2011)
Anglie
Takový malý muzikál. Povedené a zábavné.(27.3.2003)
janek85
Tohle se mi líbilo. Doprovázené spoustou skvělých písniček od Suchého a Šlitra.75%Přístupnost:přístupný(17.3.2007)
Snorlax
"Říkají o mně, že jsem listonoš a já už tomu věřit začínám." Jo, jo, díky Jiřímu Suchému mohu bez uzardění prohlásit, že mám ráda poezii. A Dobře placená procházka je jeho poezií napěchovaná téměř do bezvědomí. A k tomu jako bonus hudba páně Šlitra.(5.10.2011)
Adam Bernau
Podruhý už vám to ani nepřijde. A potřetí, to budete se těšit. šubydydumpidam(18.7.2011)
pulnicek
Mě se to nelíbilo,písničky jsou disharmonické, texty účelové slepence,snad jedině mě bavilo se dívat na semaforáky..Přesto právě za Suchého a Šlitra dávám tolik,kolik dávám...(10.2.2011)
MartinX.
Dobře placenou procházku považuju za asi nejzdařilejší semaforský film. Mírnou slabinou jsou dva představitelé hlavních rolí mladých manželů. Eva Pilarová je skvělá jazzová zpěvačka, ale jako herečka na mne nevyzařuje pozitivní energii a René Gabzdyl teměř žádné charisma pro změnu nemá. Naopak, oba semaforští protagonisté jsou v inscenaci velmi dobří, i když Šlitrovu výkonu asi chybí zpětná divácká vazba, a tak sem tam něco vyzní hluše. Hudba, texty, autorský vklad S+Š a obou režisérů = 85%.(19.1.2008)
swiss
Nevzalo mě to tolik...(5.1.2011)
| Na DVD od: | 25.09.2009 Supraphon |
|---|
Související
- Dobře placená procházka (divadlo) (2009)