Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (369)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dělám printscreen, aby budoucí generace viděly, že zde byl chvíli Wrong Turn 4 v červených číslech. Jinak by tomu neveřily. (Koment až se vzpamatuju, čsfd mě nepřestává překvapovat.) Po příšerném třetím díle Wrong Turnu jsem si myslel, že Declan O´Brien nadějnou vyvražďovací sérii zabil. No evidentně se mu to nepovedlo úplně, a tak od Foxů dostal ještě jednu šanci. Čtyřka je nakonec kupodivu o něco menší zlo než předchozí díl, ale pořád je to hnědé a smradlavé... Když se porcujou oběti, tak se na film celkem i dá koukat, ale jakmile mezi sebou musí provádět nějakou interakci kladní hrdinové, je to celé k smíchu. Strašně zahrané, strašně zrežírované, vlastně jde úplně mimo můj rozsah chápání, jak na tohle někdo může pět ódy. Se subjektivismem odsaď podsaď. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 má len jedno šťastie. Že je tak blbý až je zábavný. Určité zlepšenie oproti žalostnej trojky tu je, hlavne väčšia inklinácia k prvým dvom dielom. Všetko však troskotá na debilných postavách, nevyužití priestorov sanatória, slabých mordoch pri ktorých anatómia a fyzika tvorcom veľa nehovoria (tie podarenejšie si nechajú až na záver), naviac kanibali sa tu správajú ako dementné deti a nie ako loviace neľútostné stroje. Čo už na tom že scenárista zobral komando báb z Descentu a zasadil ho do zasneženého prostredia Cold Prey keď vo výsledku je podobne hlúpy ako nový The Hills Have Eyes II. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš v oblibě prequely, ale v případě zdegenerovaných, kanibalistických lesních skřetů mě zajímalo, jak to celé začalo. Vyvážený mix subžánrů slasher a torture porn s nezbytným cynickým nadhledem realizoval proklínaný Declan O´Brien, ale nutno však podotknout, že se od minule dost režijně zlepšil a naservíroval opravdu krvavou jízdu, kdy sice ne ve všech záběrech je gore špičkové, a občas lze rozpoznat umělou figurínu nahrazující zdecimované oběti, ale má to říz. Vše začíná úvodní sekvencí v sanatoriu, kde lidem nebezpeční skřeti jsou drženi pod zámkem, ale netrvá to dlouho a šup...jaký byl personál. Pak se v ději přesuneme až do roku 2003, kdy do toho samého sanatoria zavítá skupinka mladých lidí na sněžných skútrech, kteří se sem na noc přišli schovat před mrazem a blížící se sněžnou bouří, ale netušili, že objekt není tak opuštěný, jak se jeví. A pak už to znáte. Oběti hynou brutálním stylem, krev cáká na všechny světové strany, kluci a holky piští, ječí a umírají. Casting nezahálel, a hlavně holky opravdu vypadají k světu a je jich celá pestrá škála - od pohledné brunetky Jennifer Pudavick přes blondýnu, která nesmí chybět, až po Asiatku s černoškou, ale pánové pozor, dvě posledně jmenované hrají lesby. Asi největší výhrady mám k maskám skřetů, které nebyly propracované, jako v předchozích dílech, a neměly daleko do laciných masek zakoupených někde v krámu na Halloween party. A pak trochu vadil pomalý rozjezd, takové ty povinné "teen" bla bla kecy před masakrem, ke kterému došlo až od 40. minuty. Jinak příznivci série musí být spokojeni, protože tvůrci slibovali zlepšení, a pořádná brutální porcička se opravdu dostavila. Ode mě má ta porcička 90%. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej postráda čo i len štipku logiky, o chovaní postáv ani nehovorím, to je infantilita na n-tú a tak amatérsky a nevierohodne zahrané obete som v žiadnom horore nevidel a tak nemáte na výber, musíte tým mutantom držať palce, nech už tie debilné čubky konečne sundajú. "Zaujímavá" scéna je, keď obete počujú, ako im mučia kámoša a oni sa pol hodiny dohadujú, či mu majú ísť pomôcť, alebo keď sa jedna z kočiek ponúkne, že je najlepšia lyžiarka, tak zlyžuje hory a privedie pomoc, nasadí si lyže a jej štýl lyžovania pripomína 5-ročné decko, ktoré prvý krát postavíte na lyže. Takýchto lahôdok je tu požehnane, jedna hviezda za koniec, ktorý potešil, inak strata času. Dokonca aj masky mutantov sú odfláknuté. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Máte 5 minut, králící!" A divák má hodinu a půl, než budou králící zmasakrováni. Úplná katastrofa to není, ale na jedno podívání dostačující. Hlavní postavy se chovají standardně debilně, aby jich pak divákovi nebylo líto. Krom oblíbených klišé - rozdělme se, ať nás snadněji dostanou - si autoři smlsli i na hloupé blondýně - kdo kdy viděl rozdělat oheň pod zasněženým stromem... Škoda nevyužitého začátku, kdy vzpoura bláznů od dob E.A.Poa není nic nového, ale šílení za doprovodu valčíku nabízelo netušené scénky a gagy. Popravou asi vzdávali tvůrci hold sérii SAW. Nejvíce přitažené za vlasy bylo ovládání techniky trojicí retardů (to bych rád viděl naživo), kteří při společném běhu evokovali Texaský masakr... Celé to kanibalské honění a řádění bylo nakonec za vlasy opravdu přitaženo, což se mi jevilo jako nejvtipnější a nejlepší z celého filmu. Jelikož se jednalo o počátek, nemůže snad nikdo ani jiný konec čekat... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o prequel prvních tří filmů. (asxasx)
  • Fotografie různých členů posádky lze vidět ve složkách pro duševně choré. (asxasx)
  • Většina sněhu viditelná v tomto filmu byla skutečná. (ČSFD)

Reklama

Reklama