Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento týden tady bude mrtvo....... Okolo 15 minuty se kamera pěkně točí až to podemele oči. Hned od začátku je to napjaté, podpořené nenásilnou hudbou a záběry na krásnou přírodu a scenérii. CITÁT - Dnes jsem chytil příšeru....... Teorie o alkoholu a toxikaci mě rozesmála, jen škoda, že tato myšlenka nebyla více propracovaná. Mohlo býti více srandy. Příběhu to napětí celkem vydrží, je to lehce krvavé, triky jednoduché, ale povedené, příjemní herci a hlavně je to sranda. Hlavní hrdinové hýří vtipem a ironií. CITÁT - Schováme se před deštěm a opijeme se........ Okolo 67 minuty si opět kameraman Trevor Forrest nádherně ze svým přístrojem hraje. "Houpačku" už jsem dlouho neviděl. Je v tom cítit a slyšet narážky na filmy Gritters, Aliens, Predátor, Věc, Chobotnice nebo v poslední době natočený film Na konci světa, ale má to svoje kouzlo a není to přehnané. CITÁT - Dal jsem ji napít.......... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Milá monster komédia so sympatickým hereckým ansámblom, ktorému plus dodáva neopozerané sychravé prostredie GB/Irelandu. A príšerka je tiež podarená. Minuloročný ATTACK THE BLOCK bol lepší ale aj GRABBERS dajú zavzpomínať na staré 80tkové klasiky. A nápad bojovať proti nim poriadne pod parou je tiež na nezaplatenie. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o osahávačoch z Tokijského metra, ani o dlhoprstých menšinách z osád, len ďalšia o ničom hororová komédia, kde na jednom rybacím tukom smrdiacom írskom ostrovčeku zaútočia nejaký krvilačný chápadláci z mora. Z tohto filmu mi utkvelo v pamäti najviac to že tým huhňajúcim Írom nie je skoro nič rozumieť. Celkovo tam humor treba hľadať vidličkou a to aj napriek nápadu chemickej obrany pred chápadláčmi tým že sa všetci ožerú, lebo nikto z tvorcov nevidel vypointovaný vtip ani na satelitných záberoch z Googlu. Okrem toho je ten film prostý nejakého gore ( pár decentne urvaných hláv sa nepočíta ), takže vlastne nemá vôbec nič, možno okrem jedného pekného výbuchu v závere. To je všetko. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Se mi zdá, že to jde s hororovýma komediema do kopru. Nejdřív Deadheads, pak Hra vlkodlaků, teď tohle. Prostě všechno na papíře zábava, na obrazovce blbost s nevyužitým potenciálem. Ačkoli Grabbers mi z těch tří zmíněných vycházejí nejlíp. Ke konci je to klasickej mix britskýho humoru, eko hororu a scénka prcků v knajpě mi připoměla Gremlíny. Ale co je to platný, když jsem prvních padesát minut zírala jak znuděnej zombík a každá scéna do mýho mozku jen vysílala signál: "Hehe, tohle mělo bejt nejspíš vtipný... No není...". Celkově slabší průměr. Což se dalo čekat, když Wright předtím natočil nemastné neslané Tormented. Sice tvůrce neodepisuju na základě jediného filmu, ale ono i tohle je takové nemastné neslané. Toddova kniha čirého zla holt nemůže být u všeho ;) 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už béčkový názov napovedá, že sa to nebude brať až tak príliš vážne. Proste klasický béčkový horor z vidlákova, kde sa náhodou objaví príšera z vesmíru a začnú miznúť ľudia. Príšera je urobená pekne. CGI mi nevadí pokiaľ je urobené dobre. Ale všetko ostatné je na hovno. Postavy sú otravní dementi, ktorým som prial smrť. Film sa síce snaží o napätie, ale bez strachu o postavy to proste nefunguje. Gore sa tiež príliš nedočkáme. Výsledkom je taký bezzubý nudný horor. 4/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama