Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel bestie, které chlemtají krev, ale jsou alergické na promile alkoholu, by si zasloužil pomník. "Chňapáci" jsou výborný, pohodový horrůrek, který dokonale oddává atmosféru prochlastané, ale vřelé irské vesničky. Jen málokdy se stane, že bych u nějaké komedie vyprskl smíchy, tady se mi to ale - sám nevím proč - stalo hned několikrát. Scénář příjemně šlape, humor je nenásilný a je v naprosté symbioze s horrorovými okamžiky, herci jsou uvěřitelní, kamera slušná, jen autora hudby by měli předhodit k sežrání monstrům. Střízlivého. Pro mne jeden z horrorů roku. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

71%? To sa na csfd zbláznili? AKo ja mám rád britský humor. A pár vtipov sa vydarilo. Ale musím priznať, že ma táto alkoholická hororová buraniáda minula. Pritom Coyle sa celkom snaží a Ruth Bradley je nečakane sympatická. Na to ako to pôsobí nízkorozpočtovo sú príšery dosť dobre spracované (znalci miliónových blockbusterov budú namietať). Celé je to také nedotiahnuté. Z veľa vecí by sa dalo vytrieskať viac srandy. Celkovo, ale stále aspoň obstojný zážitok. Na tri hviezdy to stačí. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Čekat od Britů komediální hororový počin se špetkou sci-fi mě přišlo padlý na hlavu. Neváhal jsem a šel sem do toho naplno. Očekávání to s velkým nadšením předčilo! Parádní odvaz (pár hluchých míst by se našlo) se kterým jsem byl spokojen, s klidným svědomím bych ho mohl doporučit a rozhodně bych se za to nestyděl! 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem se zaměřil na hororové scifi komedie a shodou okolností jsem narazil na tento snímek. Nedávno jsem shlédl solidní britský kousek Attack the Block (2011) a tak jsem se vyloženě těšil na další skvělou podívanou. Jenže ono to s tímto filmem není vůbec jednoduché. Přestože i tentokrát se dočkáme celkem zábavných situací a hlášek, tak děj samotný už tak dobrý není a dá se zde nalézt dost slabin. Jakožto milovník Irska (to díky tomu, že jsem tam nějakou dobu žil) a irského pití, však tvůrcům odpouštím. Kde jinde bych taky viděl velice zajímavý nápad: Pokud chcete zabít lidožravé monstrum, musíte se nejdřív pořádně ožrat!!! Konečně vím na co se mám doma vymluvit, když jdu do hospody. „Co kdyby mě po cestě něco napadlo“. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nie, nie je to film o osahávačoch z Tokijského metra, ani o dlhoprstých menšinách z osád, len ďalšia o ničom hororová komédia, kde na jednom rybacím tukom smrdiacom írskom ostrovčeku zaútočia nejaký krvilačný chápadláci z mora. Z tohto filmu mi utkvelo v pamäti najviac to že tým huhňajúcim Írom nie je skoro nič rozumieť. Celkovo tam humor treba hľadať vidličkou a to aj napriek nápadu chemickej obrany pred chápadláčmi tým že sa všetci ožerú, lebo nikto z tvorcov nevidel vypointovaný vtip ani na satelitných záberoch z Googlu. Okrem toho je ten film prostý nejakého gore ( pár decentne urvaných hláv sa nepočíta ), takže vlastne nemá vôbec nič, možno okrem jedného pekného výbuchu v závere. To je všetko. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Scenárista Kevin Lehane slyšel městskou legendu o tom, že když člověk bere hodně vitamínu B, zabrání tím bodnutí od komárů. Napadlo ho také, zda se komár opije, když bodne opilce. Tak vznikla předloha ke scénáři. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno