Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 1
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 1

Recenze (118)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pohodové, vtipné, optimistické, místy ze života... Typický americký venkov v kombinaci s nádhernou Rachel Bilson, která je stále awesome, tomu se nedá odolat. Výborné postavy, výborní herci, krásně se na to kouká, krásně se u toho odreagujete. Teď jen držet palce, aby se to nezkazilo a aby to běželo co nejdéle (ve stejné či lepší kvalitě)! EDIT: Po půlce sezóny začíná být koncept lehce ohraný, postavy se nikam neposouvají a děj je více méně epizodní. Stále je to dobré, ale už ne na nejvyšší příčky. První série zůstala zatím nedokoukána, nechci si to úplně zkazit. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Rachel Bilson je krásná, ale že by uměla léčit ji kromě diváků nevěří ani většina postav seriálu. Bohužel pro mě tam nemá vhodného mužského protihráče. Městečko BlueBell je prostě roztomilé a jeho obyvatelé taky. Je to komediální vztahovka a spíš oddychová, takže buďte v očekávání opatrní a doktorka z Dixie vás určitě nezklame. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadšení - rozčarování - rozmrzelost. 1)  Zpočátku jsem byl nadšen. Uchvátilo mě barevné jižanské pozlátko, rychlý spád a groteskně ironické postavy. Po několika dílech však přišlo rozčarování, když se ukázalo, že jsem v jakési časové smyčce. Vše se opakuje stále dokola, nějaké nesmyslné oslavy, aby děvčátka mohla předvádět své modely. Pokud dojde k nějakému dějovému posunu, v novém díle začíná vše zase od nuly. Děj je stále hloupější. Ve druhé řadě jsem měl pocit, že sleduji americký klon Ordinace v růžové zahradě. Pokud jde o intelektuální úroveň seriálu, pak to zcela určitě nebyl jen pocit._____ 2)  Příznačná je nevyrovnaná kvalita epizod. No není ani divu. Seriál nabízí 76 dílů, na nichž pracovalo 22 scenáristů a 25 režisérů._____ 3)  Základním rysem díla je otravnost. Hloupá lékařka Zoe s pubertálním chováním možná rozesmává jí podobné Američany, ale mně přišla trapná a otravná. K ní bych se ošetřit nešel. Starostovy příhody a dialogy působí jako čistá vata, nic nikam neposouvají a jen (opět otravně) nudí. Všichni jsou stále (jaké překvapení) otravnější. Systém všichni se všemi se netýká jen toho, kdo s kým bude chodit a spát, ale i kdo kdy bude za sympaťáka a kdo za protivu. Očividně si autoři scénáře hodili kostkou na začátku každého dílu a co komu připadlo, to pak napsali._____ 4)  Pravda, nebylo všechno až tak hrozné. Lemon i její sestra mě zpočátku docela bavily (pár prvních dílů), zápas Zoe s doktorem Breelandem byl (několik dílů) rovněž zajímavý a celkový kontrast chování holky navyklé na velkoměsto a vhozené do jižanské Bohem opuštěné díry s maloměstským prostředím v BlueBell sliboval (a po několik dílů i lehce plnil) zábavné okamžiky. Ale nevydrželo to ani celou první řadu._____ 5)  A tak jsem seriál dokoukal (pomocí rychloposuvu) jen kvůli vysoce přitažlivému 27letému klukovskému Wilsonu Bethelovi (barman Wade), který chováním, vzhledem i oblečením mě opravdu dostal. Velký kus za ním skončil 32letý přesvalený Scott Porter (právník George), Ross Philips nezjištěného věku (prosťáček Tom), Wes Brown (zvěrolékař Judson) a pár dalších pěkných kluků._____ 6)  Věk protagonistů odpovídá roku prvního výskytu v seriálu._____ 7)  Příjemná hospůdka Rammer Jammer vystřídala upíry a další nadpřirozené bytosti ze seriálu True Blood za bezkrevné návštěvníky z Bluebell._____ 8)  Jméno seriálu Hart of Dixie (Dixie v lidové mluvě označuje jižanské státy) je nejlepším (možná jediným) vtipem, který ovšem pro českého diváka vyžaduje vysvětlení. Stát Alabama od padesátých let vyžaduje, aby na poznávací značce místních aut bylo společně s kresbou srdce uvedeno "heart of Dixie". Dát hlavní postavě jméno Zoe Hart (stejná výslovnost) je pak milým šťouchancem. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Narovinu, pilot je nuda k ukousání. Zoufale nevtipné hlášky s timingem tak špatným, že je vám herců skoro líto. Nicméně prokrastinace je svině, a tak jsem přece jen dala šanci i dalším dílům. Jasně, Shakespeare to není, ale jako mix Everwoodu a Mužů na stromech, přičemž z obou si bere to lepší, rozhodně obstojí./Update: Chyba v úsudku, a to velká. To, co se původně jeví jako Everwood, se velmi rychle vyvine v čistokrevné Gilmorky. A to nejen lokacemi (altánek vás pocitově přenese lusknutím prstu). Zejména 3. série je 5hvězdičková záležitost a byť 4. série je až bolestně zkrácená, scénáristé se s těžkým úkolem co nejelegantněji uzavřít maximum příběhů popasovali víc než dobře. Navzdory perfektnímu finále se dostavují abstinenční příznaky. Prosím, prosím, prosím, natočte ještě alespoň jednu sérii! ()

PRobin odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál o vopici z Buranova, která ve třiceti poznala nezávazný sex s místním děvkařem, který má slibnou kariéru barmana v zaplivaném pajzlu. Taky tu najdeme blonďatou rozkuřovačku, hloupýho vidláka a hudbu tak vlezlou, že ve vás vyvolá nutnost prostřelit si hlavu. Celek tak působí jako Dawsonův svět pro všechny, kteří sice již mají nějaké sexuální zkušenosti, ale vše provádějí potmě a dosti nešikovně. Tfuj! ()

Galerie (603)

Zajímavosti (7)

  • V oblasti, ve které se natáčí interiéry Wadeova (Wilson Bethel) baru "Rammer Jammer", probíhá také natáčení seriálové restaurace „Merlotte's“ ze seriálu True Blood (2008). (hellstruck)
  • Obě sestry Breelandovy Lemon (Jaime King) a Magnolia (Claudia Lee) byly pojmenovány podle stromů. (hellstruck)
  • Název seriálu si pohrává s příjmením hlavní postavy Zoe Hart (Rachel Bilson) a přezdívkou pro stát Alabama "Heart Of Dixie", neboli „srdce jihu“. (hellstruck)

Reklama

Reklama