Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (378)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na Jasona Stathama se vždy rád podívám a i Parker nebyl nejhorší. Občas trochu nelogičnosti, občas trošku zvláštní chování postav a nakonec jako vždy předvídatelný děj a průběh. Přesto všechno když se člověk přenese, tak si dokážete Parkera užít. Akční scény jsou dobré, hudba stravitelná, ale vše zachraňuje Statham, bez něj by vše bylo poloviční. Svým způsobem zajímavá záležitost, která nenabídne bohužel nic výraznějšího .. 6/10 = 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který má zoufale nevychytaný image. Je vidět, že ho točil postarší pán, který nemá smrtící talent a nedokáže z toho udělat ani dravý akční snímek, ani prosluněnou letní jízdu. Akční potenciál Stathama zoufale nevyužit, stejně jako solidní "bad-ass feeling" hlavních záporáků. Potěší tak jen několik málo solidních osobních soubojů, překvapivě slušně natočených a dostatečně krvavých, a Jennifer Lopez v non-stop vyladěném outfitu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Slečna Lopezová měla zřejmě pocit, že to hlavní co lidstvo v ekonomické krizi potřebuje, je koukat na její prdel, ale já už si tím tak jistej nejsem. Samozřejmě furt lepší prdel J.Lo než obličej Miroslava Kalouska, ale i tak čekám od filmu víc než pohled na jednu prdel a věčně nasranýho Stathama. Přísnější měřítko snese první část filmu, která je správně drsná a má šmrnc. Tu druhou bych nechal puštěnou v poli, aby místo strašáka odrazovala ptáky v kradení úrody. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je dobrý a původní zpracování s Melem Gibsonem na jedničku, a tak jsem čekal, jak si s tímto remakem poradí můj oblíbenec Jason. Podle mě by to byl dost dobrý akčňák, kdyby: 1) Se přidalo více akčních scén. Takových, na jaké jsme od Jasona zvyklí a máme je rádi. 2) Tu vůbec nevystupovala Jennifer Lopez. Ta podle mě zkazila celý film. A jestli tady někdo přidává hvězdičku jenom za její prdelku, tak to je fakt ujetý. Ok, je to pěkná baba se sexy postavou, ale hrát moc neumí. V jiných filmech, co jsem s ní viděl, to celkem šlo, ale tady to byla hrůza. Takže doporučuji režisérovi, aby natočil jinou verzi, stejně jako natočil režisér původní Odplaty. S tím rozdílem, že "nový" Parker přidá na akci a tempu a postavu Leslie úplně vymaže (stejně jako se to stalo Krisu Kristoffersonovi v Odplatě). Pak to bude aspirovat na silných pět hvězdiček. Takhle jsou to ušmudlané 4, které dávám spíše z úcty k Jasonovi, kterého mám rád a který byl opět skvělý. Bohužel nemůže za to, že výsledný dojem z filmu není valný. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Statham kombinuje Bezva fintu s Odplatou a kupodivu to velmi dobře funguje. A fungovalo by to ještě o jednu hvězdu lépe, kdyby to nebrzdila a neustále kolem nehopsala přehrávající JLo, která, zejména ve druhé půli ničí vše co Statham v potu tváře buduje. Úvodní loupež pobaví, scéna v autě vibruje napětím, ale ta pravá zábava začíná v okamžiku, kdy se Grimm mění v Portera a Statham to rozjede jako neudolatelný drsňák, drsnější než sám Gibson. Protože přesně tak ho chci vidět. Jako ranaře, který se zakousne a nepustí, který se s grázly nemazlí ani nekočkuje, ale projíždí jimi jako motorová pila. A když na to přijde tak ledovým pohledem zpraží i hystericky roztouženou JLo, která jako by sem zabloudila z úplně jiného filmu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Vůz, ve kterém jezdí ve filmu  Parker (Jason Statham), je anglický Bentley Continental GTC, vyráběný od roku 2005. (JARDAHONDA)
  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama