Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to byť tak zlé a príšerne hlúpe kebyže sa neobjavia emzáci. Obyčajné vyšetrovanie a pátranie po ľudskom zločincovi by filmu určite pomohlo. Kvalitný herci ,ktorí kývli len z jedného dôvodu a to dobre tučný honorár. Raz začas vybehol z úst nejaký priemerný vtip ale to na komédiu v ktorej sú Stiller, Vaughn a Hill nestačí. Stručne povedané megablbosť roka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu to nízké hodnocení tady. Já jsem se bavila úplně po celou dobu snímku. Odpovídá to zařazení do komedie i do sci-fi. Nic jiného jsem od toho neočekávala, naopak to předčilo má očekávání a hodně. Vince Vaughn byl naprosto skvělý a nejzábavnější ze všech "hlídkařů". Ben Stiller mě ze začátku trochu štval těmi chytrými řečmi, ale časem se to dalo do pořádku. Herci byli vybráni skvěle, příběh také. Podle mě skvělý a neotřelý nápad. Krásně to utíkalo a nenudilo. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Od Sousedské hlídky jsem dostal mnohonásobně víc, než jsem očekával. Více než průměrnou Sci-Fi komedii. Akční, totálně vtipnou, lehounce Hororovou, odvážnou (orgie TOP !!!) pecku, ze které jsem se fakt zechcal radostí. Navíc výborné herecké obsazení (překvapivě se mi nejvíce líbil Jonah Hill) a skvělý výběr hudby. Naprostá spokojenost, zpříjemnilo mi to den a určitě zkouknu víckrát. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat stopové prvky spoilerů... ale u týhle pí*oviny je to úplně jedno. Bene Bene, do čeho si nám to zase vlezl, a já už myslel, že máš období těhle neftipných komedií za sebou, ale ono prd! Tohle je tvoje dno, chlape. Samozřejmě je jednoduchý najít hlavního viníka téhle neskutečné sračky- koukám se na tebe, Sethe Rogene (hned mi bylo jasný, že s tím musí mít něco společnýho zrovna on). The Watch je přesně ten typ filmu, u kterýho je vám za vaše kdysi velice oblíbené herce (Stiller, Vaughn, Ayoade) zatraceně stydno. A to, že tam Maurice Moss absolutně nezapadá, a tak jeho emzáckou identitu odhalíte po asi dvou minutách, už je jaksi vedlejší. Zkrátka na některé jistoty se můžete v životě vždycky spolehnout. Tak jako třeba na tu, že kde hraje ta parodie na herce jménem Jonah Hill, stojí to vždycky za hovno... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nechapem tu nenavist na okolo voci tomuto filmu. samozrejme nejde o nejake majstrovske dielo a dokonca ani humoru tu nie je tolko ako som cakal, ale par vybuchom smiechu som sa neubranil hlavne vdaka vaughnovy (ktory je po dlhej dobe opat vo vybornej forme a hlaskuje s prehladom) a mlademu hillovy (s kilamy sa vracia i jeho forma), skoda ze stiller sa snazi az prilis to hrat na vaznu notu co na skodu veci vobec nefunguje... dokazem si predstavit ze nejake mlade ucho v tom moze vidiet najlepsiu komediu vsetkych cias, podobne ako sme my (dnesni okolo 30nici) videli 80tkove komedie (v case pozrenia uchvatne, dnes maju obrovske mnozstvo hluchych miest)... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)

Reklama

Reklama