Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě snímku „The Collector“ se mi líbila myšlenka, že se jedná o film, kde nejde o nic jiného než o tu krev, o ty efekty. U snímku „The Collection“ už jsem čekal přece jenom trochu víc, nějaký ten příběh, který se bude rozvíjet. Závěr nechává opět otevřená vrátka a já jsem zvědaví, jestli se do nich tvůrci ještě pustí. Předpokládám, že nikoli, ale ono je možné všechno. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou bomba. Přímo na solar. Když se objevilo pokračování Collectora tetelil jsem se blahem. První díl mě dostal natolik že jsem mu dal 5* . Druhý díl mě dostal taky...DO KOLEN (následek úderu na solar) tak tedy : Na začátku kde máme "vytuněnou" dízu jsem už tušil že tohle nebude jaksi úplně ončo a zase jsem měl pravdu.Korunu tomu nasadil přeživší z jedničky jelikož být zavřenej v kufru a poslepu si na ruku vyřezat mapu a podle ní pak určit kam mě to tehdy milej Collík dovezl kolikrát jsme kam zatočili, spočítat průměrnou rychlost vozidla a dovést tým likvidátorů přímo ke dveřím bodu B...no Einstein musel mít syna jinak nevím...pak nás čeká opuštěný hotel plný pastí a labilních jedinců všude jsou kusy těl potoky krve Collík jednoho likvidátora po druhém likviduje a to vše za přítomnosti vaší totální ignorace...dobrá hudba, kamera, atmosféra, napětí...to vše chybí a já byl rozhodnut dát jednu hvězdičku aby Collík neřekl že jsem na něj zlej...posledních 20 minut se stal zázrak seslaný z hororového nebe... film začal funguvat najednou to bylo ončo a já se bavil...rejža se asi probral z kocoviny a díky mocnému finiši, borci z jedničky a panu Chůvě kterej mi celkem sedl nakonec dávám tři ale na jedničku to nemá dle mého ani omylem vážení ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se při úvodních jatkách na diskotéce vyloženě zděsil, tak nakonec jsem dostal celkem solidní béčkovou přehlídku létajících končetin a rozmačkaných těl, která je skutečně natolik svérázná a nesmyslná, až bez výjimky splňuje mou představu o oddechové brutální zábavě. Takto ořezaný a v mnoha ohledech nedotažený scénář je sice krajně nevhodné servírovat masovému publiku, ale základní schéma zůstává stále stejně zajímavé, záporák stále stejně děsivý a nové prostředí, byť neskutečně profláklé a na úkor efektu mnohem méně atmosférické, je ve správných rukou správného kata sázkou na jistotu. Přehnanosti se tentokrát už vůbec meze nekladou (jednička byla v porovnání s tímhle docela realistická) a je strašná škoda, že scénář raději krouží právě kolem všech nechutností a ušlechtilých motivací záchranné mise, místo aby se více zaměřil i na smysl "Sbírky" a všech jejích aspektů. Kdyby se zůstalo u komornějšího pojetí z prvního dílu a zapracovalo se více na psychologii a kriminálních motivech, klidně bych ještě nějaký ten díl skousl. Takhle je to jenom šedivé béčko se závěrečnou scénou, které raději ani nechci rozumět. 60% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy je horror definovanej počtem rozsekanejch lidí na jeden metr, se může Collection sice s hrdostí pyšnit prvním místem, v porovnání s jedničkou však po režijní stránce nastal pád o dobrý dva levely. Tam kde Collector bodoval dusnou atmosférou, kdy v mnoha scénách divák téměř nedýchal, tam Collection jenom tupě váhá mezi akčností a horrorem, přičemž na akční film málo akce, na horror málo strachu a vší tý snaze pak dává korunu tupost postav, která všechno degraduje na lacinou grotesku. Vyložená sračka to sice neni a svůj účel film plní, předchozí díl byl ovšem dynamičtější a údernější, zatimco tohle začíná a končí skvělou scénou na diskotéce. Těch sto litrů krve na jednu krátkou scénu je ale sakra málo, aby mě to donutilo dát třetí hvězdu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama