Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Krásná oddychovka plná pohody (i když to tak možná ze začátku moc nevypadá), jen mě mrzí ten konec, sice už jsem to tu teď nedávno k něčemu psal, ale kdyby film končil o cca 10 minut dřív dal bych asi 5*. Každý film prostě nepotřebuje nutně happyend. Jinak Freeman i když už ani náhodou není zádnej mlaďas, tak pořád dokáže podávat úctyhodné herecké výkony, což nedokázal jen v The Magic of Belle Isle, ale letos i v pokračování Temného rytíře. Samotný film i přes svůj ponurý začátek celou dobu vyzařuje neuvěřitelnou pohodičku a klid. Možná je to tou krajinou, možná hercema... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je políčkem pro ty, kteří nevěří, že v Americe existuje bezpečné a krásné místo plné lidí, jež by se pro druhé rozdali. Magic of Belle Isle má skutečně jakési kouzlo a po všech těch amerických slaďárnách anebo akčňácích je to pohlazení po duši. Je o hledání inspirace, moci představivosti a přátelství. Prostě inteligentní snímek ze života, který se nedá žánrově úplně charakterizovat, ale je plný nejen krásných dialogů, ale i výborných monologů Morgana Freemana (jeho obsazení se ukázalo jako skutečně osvědčenou volbou..) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Predstavivosť má silnú moc a dá sa s ňou dosiahnuť všetko, dokonca aj tancovať valčík alebo aj niečo viac. Príjemný bezkonfliktný film, na ktorý sa pohodovo pozerá, len mi z neho zostalo až primálo dojmov. Vznikajúci nerovný vzťah atraktívnej ženy a veľmi starého muža bol akoby len v pozadí jeho vzťahu k dievčatku, nádejnej spisovateľke. Morgan Freeman prednáša životné múdrosti a to je už akoby jeho životná úloha od určitého veku. –––– Najkrajší pocit, ktorý život môže ponúknuť, je hľadanie spriazneného srdca. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Magic of Belle Isle s lehkým srdcem odpustím to hafo sentimentu, klišé, všeusmívajících se postav... vlastně mu odpustím úplně všechno, protože Morgan Freeman. Monte Wildhorn je přesně role, která tomuhle Panu herci sedí ze všech nejvíc (kdo by si nevzpomněl na legendárního mentora Reda ze Shawshanku). Navíc takhle pohodový snímek aby jeden pohledal. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama