Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

René.girl 

všechny recenze uživatele

"Never stop looking for what's not there." Pokud nemáte rádi sentimentální filmy s dobrým koncem, tak nemůžete mít rádi ani Roba Reinera. Já jsem naopak sentimentální až na půdu a proto ho řadím ke svým nejoblíbenějším režisérům. The Magic of Belle Isle je sice jeden z jeho slabších počinů, ale i tak jsem si ho náramně užila obzvlášť s Morganem Freemanem v hlavní roli. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je to film tak trochu evokující boží Gran Torino, ale postupem času je to opravdu spíše feel-good pohodovka, na které je Rob Reiner odborník. Film táhne především charisma Morgana Freemana, ale nechybí ani sympatická rodinka, kterou si nejde neoblíbit, krásné prostředí, líbivá hudba a dobře odhadnutá míra sentimentu a milý humor. Pátou hvězdu uděluji především proto, že pro příběhy o spisovatelích a jejich pohledu na svět mám prostě slabost. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, kde si po pěti minutách řeknu, bude to pokračovat takhle a takhle a nakonec se dají ti dva dohromady, a on tohle a tamhleto, a do toho trochu přírody a sluníčka, jakože pohoda léta a tak. Je to předvídatelné jako cokoliv od Rosamundy Pilcherové, v podstatě červená knihovna, nic navíc, žádný přesah, jen pár slušných dialogů a chvílemi fajn cynický Freeman, ale to je vskutku vše. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner předvedl zase jednou moc pěknou práci.. Po bezkonkurenčních kingovkách "Misery nechce zemřít", "Stůj při mně" a nadkomedii "Než si pro nás přijde" natočil velmi příjemnou formou příběh "zahnívajícího" spisovatele v mistrném podání Morgana Freemana.. Hořkosladká komedie, která odbourává řadu tabuizovaných témat, mě svým vtipným a nenásilným humorem opravdu zahřála u srdce.. Po dlouhé době opravdu vydařený kousek, který má velké ambice na Oscara.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama