Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

tommmy89 

všechny recenze uživatele

M. Freeman je pán herec a to som sa presvedčil i tento krát. Od počiatku film nebudí extra dojem - začína to pozvoľne, postupne sa tempo stupňuje a tak ďalej, veď to poznáte... Čo je na filme výnimočné, je jeho pozvoľná a predsa zaujímavá (doslova priťahujúci magnet) závislosť na jednoduchosti. Ani som si neuvedomil, prešlo pár desiatok minút a už som spokojne ležal na pohovke a "čumel" na humorno-romantické scénky, čo ma celkom brali. Uvedomujúc si, že mi postačuje aj táto varianta filmovej nádielky som spokojne dosledoval filmík a nechal doznievať tú ozvenu poslednej scénky, ktorá tam sedela ako "riť na šerbel". Poznáte ten pocit, keď sledujete film a v zápale toho všetkého (emócií, dobrodružstva) zistíte, že už je koniec a Vám tam predsa niečo chýbalo? Potom nasleduje scénka, ktorá Vám doplní ten chýbajúci dielik a vy si odfúknete s úsmevom na perách, ako zadosťučinenie .. 3* ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale krásný příběh o stárnoucím sympaťákovi, který změní život hned několika lidem a sám zjistí, že upíjet se pomalu k smrti není tou správnou cestou... Bylo mi od začátku jasné, jak to celé musí skončit, ale i tak jsem se neuvěřitelně bavila a nechala se vtáhnout na klidné místo plné fantasie. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Magic of Belle Isle s lehkým srdcem odpustím to hafo sentimentu, klišé, všeusmívajících se postav... vlastně mu odpustím úplně všechno, protože Morgan Freeman. Monte Wildhorn je přesně role, která tomuhle Panu herci sedí ze všech nejvíc (kdo by si nevzpomněl na legendárního mentora Reda ze Shawshanku). Navíc takhle pohodový snímek aby jeden pohledal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako ma Reiner potešil s Má ma rád, nemá ma rád, tak ma sklamal s extrémne schématickým a do 21. storočia nepasujúcim Znova chuť žiť. Monte slope ako dúha, čo ale zisťujeme iba prostredníctvom toho, že si kupuje chlast v obchode a drží v ruke flašu/pohár. Vždy sa chová akoby mal čistú myseľ a všetci sú z jeho rečí hotoví. Vytrhnutosť zo života podtrhuje aj postava Carla, ktorá sa síce chová dementne, ale nie, ako reálny dement. Americká kritika film totálne strhala, českí a slovenskí diváci sú priam nadšení. Ako je to možné, si neviem vysvetliť. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama