Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Reinerov film je nádherne čistý, ľudský a príjemný. Dobre sa naň pozerá a napriek tomu, že nemá žiadny dejový zvrat a len si tak plynie a plynie, je neuveriteľne zábavný a vyvoláva príjemné pocity. Snímok hodný nedeľňajšieho popoludnia je postavený na jednoduchom príbehu, našťastie v žiadnom prípade nekopíruje melodramatické schémy a stáva sa tak čistejším. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je políčkem pro ty, kteří nevěří, že v Americe existuje bezpečné a krásné místo plné lidí, jež by se pro druhé rozdali. Magic of Belle Isle má skutečně jakési kouzlo a po všech těch amerických slaďárnách anebo akčňácích je to pohlazení po duši. Je o hledání inspirace, moci představivosti a přátelství. Prostě inteligentní snímek ze života, který se nedá žánrově úplně charakterizovat, ale je plný nejen krásných dialogů, ale i výborných monologů Morgana Freemana (jeho obsazení se ukázalo jako skutečně osvědčenou volbou..) ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten film, který sice plyne pomalu a zdánlivě se v něm nic moc neděje, ale také se vám po několika minutách usadí na tváři příjemný úsměv. Že úsmĕv nezmizí si uvědomíte až při závěrečných titulcích. Na takové filmy je Rainer odborník a já jsem rád, že pořád točí .... Zatímco filmy, které vám dají pouze vizuální zážitek (a zapomenete na ně při cestě z kina) vydělávají desítky a stovky milionů, tenhle film byl rád, když se v návštĕvnosti přehoupl přes stotisícovou hranici ... co na to říct ... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Měl jsem již nějakou dobu tento film v hledáčku a konečně jsem se dostal k jeho zhlédnutí. Morgan Freeman by patrně do vyloženě průse...průšvihového počinu nešel, takže ani v tomto případě se nejedná o propadák. Naopak. Rob Reiner mě svým příběhem dokázal velmi oslovit a řekl bych, že v pravou chvíli zabrnkal na tu správnou strunu. Znáte to, když se váš výběr filmu přesně trefí do vaší nálady? Měl jsem chuť na trochu romantiky říznuté dramatem i komedií a lepšího zástupce žánru jsem si pro ten konkrétní večer vybrat nemohl. Rychle jsem se sžil s hlavními postavami a nechal se unášet zdánlivě pomalým a nic neříkajícím tempem Reinerova filmu, v němž se ovšem odehraje mnoho lidských a silných okamžiků. S přivřenýma očima 5*. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, citově a typy postav vykalkulovaný doják "á la Hallström", přesto tak příjemný, laskavý a krásný. Morganu Freemanovi stačí, aby "tam byl", ani nemusí nic hrát a člověk se hned cítí... nu, příjemně. Tohle slovo totiž zdaleka nejvíc vystihuje tenhle film. Jen si to vemte: máme tu venkov kdesi "na konci světa", dále zahořklého starého spisovatele na vozíčku, co pije z žalu nad smrtí své ženy, dále jsou tu sympatická postarší sousedka se třemi roztomilými holčičkami (tedy jedna z nich je už týnedžerka, co pohrdá svou matkou, než prozří), nechybí ani pejsek, je tu i retardovaný chlapec a to vše na pana zahořklého zapůsobí. Jak asi? Spousta klišé a mouder, tady ale smíchaných způsobem, který mě bavil a který uplynul bez zádrhelů. Rob Reiner zkrátka umí a i z mála dokáže uvařit hodně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)

Reklama

Reklama