Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavější než Snyderovy Sovy, ale přesto samozřejmě jen další blbinka, aby rodiče s děckama nalezli do kina. Musím ale uznat že příběh není zase tak špatný, jak jsem si myslel, škoda jen že chování postav, hlavně tedy kladných hrdinů je přesně podle nějaké šablony. Přál jsem si vidět hlavně kvůli dvojici Farrell/Waltz. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Klasická animovaná pohádka plná vtipných postaviček, s komickými situacemi, jakých se poslední roky točí spoustu. Nechybí ani muzikálová scénka s písničkou nebo ekologické poselství. Co už trochu chybí je originalita. Zkrátka ten příběh je pořád stejný, jenom se mění prostředí a jména postav. Zde v roli vtipných postaviček působí duo šnek a slimák. Inspirace Star Wars, Avatarem nebo Pánem prstenů je také nepřehlédnutelná. Postavy tuze šablonovité, ale v kreslených pohádkách to dovedu pochopit. Kriticky se stavím pouze k mladíkovi Nodovi. M. K. byla sympatická holka, nevím, proč jejím protějškem musel být takový manekýn. Nejsem si taky jistý, zda Christoph Waltz byl dobrá volba pro hlas hlavního padoucha. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)

Reklama

Reklama