Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Lesní strážci, kteří vcelku věrně kopírují Arthura a Minimoje, jsou animákem pro spíše starší děti. Tváří se vcelku pubertálně, ale humor tu není tak stupidní, jako u některých jiných pohádek, které se se svým "buďvtipnýzakaždoucenu" přístupem rozhodně řadí mezi slabší kusy. Vymazlená grafika spojená s 3D efektem vás docela uchvátí a když pominete fakt, že děj zas tak mohutný a rozsáhlý není, celkem vás i pobaví. Musím uznat, že se mi to docela líbilo, a kdybych takových příběhů neviděl už tucty, přidal bych i v hodnocení. 70% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

čistokrevná animovaná pohádka (byť to tak na první pohled úplně nevypadá), na které je moc dobře vidět, že ji dělal někdo, kdo má hodně rád klasické (dětské) animáky.. je to zábavné, napínavé, má to krásný vizuál a nakonec i spoustu dojemných scén, takže za mě jasný palec nahoru.. P.S.: český název se výjimečně hodně povedl a šnek s dabingem Chrise O'Dowda je boží :) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Film byl typický animák se vším co se k tomu sluší a patří. Originální mix dreamworksovské hry na známá jména (vážně - koukněte se nahoru kolik zvučných jmen tam je! Ale chybí tam i např. Chris O'Dowd, Pitbull, Steven Tyler nebo John DiMaggio.) a sem tam nějaký gag a pixarovské hry na svět po boku lidí, ale ti ho nevidí. Lehce nakousnuté dospělé téma (mrtvá máma, vztah dcera/otec) je nakousnuté skutečně jen lehce. Hlavní tahák zde zřejmě byla klasicky typická pohádkovitost lesních strážců. Funkčně jsem na filmu nenašel žádnou velkou výtku, snad jen občas až přílišná střídmost a bezpečnost. Lepší průměr mezi mnou viděnými animáky, ale docela klidně tento výtvor mohl být direct-to-video a moc by svět netrpěl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)

Reklama

Reklama