Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenávist plodí zase jen nenávist. 1) Film lze vnímat prostě jako zajímavý western. Pak ocením vymazlené detaily a pocit autentičnosti, který nezkazí ani fakt, že tento televizní projekt natáčeli v Rumunsku. I am prepared to fulfill my obligations as your wife. I only ask you spill your seed outside of me. I can't bear another birth._____ 2) Film lze brát i jako exkurz do nepříliš známé části americké historie. Pak oceníme jeho akurátnost a věrnost. _____ 3) Nejdůležitější však je poselství, které nám film přináší. Nenávist plodí zase jenom nenávist. Odplata a pomsta nikdy nic dobrého nepřinášejí. Never forgive. Never forget. Zaslepenost všech aktérů, zločinci na obou stranách - to vše připomíná například současný arabsko-izraelský konflikt nebo klasický příběh Romea a Julie._____ 4) Není žádná spravedlnost, pomsta, odplata. Jedinou možnou odpovědí je bezpodmínečná láska. Proto se novozákonní poselství rozšířilo po světě. No...taky by to šlo vyřešit božskou potopou a pak snad začít znovu._____ 5) Výstižný koment: zurivymlok***. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z ukázek, kdy mi zdejšěí hodnocení přijde jaksi "v ruském stylu", tedy naprosto obrácené. Tady jsem se totiž kromě Kevina a Billa setkal jen se dvěma tlupami vidláků z pohraničí, kteří se navzájem vyvražďovali jak prasata na jatkách. Celek mi tak přišel úplně zbytečný a guvernéři obou států měly rodiny na svém území vystřílet sami, aby byl klid. Nikomu by to nevadilo. Možná to má v JůEsEj nějakou historickou hodnotu, mě je to ale u prdele a nebavilo mě se na ta hovada boží koukat. Lacině televizní lookdo toho tahat nebude, holt to nemělo v prstech třeba takové HBO, ale History Channel, od kterého bych filmovou minisérii ani nečekal - a při natáčení jde o prachy až v první řadě. ~ PS: Klidně se to mohlo vyvraždit v prvním díle a ty další dva si ušetřit, ději by to v ničem nevadilo. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Aj šenkové žabomyšie spory môžu dosiahnuť rozmerov takmer občianskej vojny. Pohľad na takmer 30-ročné rozbroje medzi dvomi rodmi až vyráža dych. Tvrdohlavosť a neústupky dvoch chlapov zapríčinia poľutovania hodný osud niekoľkých generácií. O to viac ma to zasiahlo pri zistení, že ide o skutočný príbeh. Kosťa hoci netancuje s vlkmi, kôň a puška mu zostali a herecky koncertuje o sto šesť. Casting všetkých zúčastnených bol viac ako podarený a celá miniséria (s výnimkou prostrednej časti úvodného dielu) zaručuje nadupanú jazdu plnú špiny, pušiek, vrážd a hlúpych obviňovaní. "Ak sa vôbec niekedy dvaja muži navzájom nepochopili, boli sme to my.“ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pětihodinová redneckovská epopej, kde jakmile se to (zhruba v půlce) začne pořádně vzájemně vybíjet, je vám víceméně ukradený kdo z těch bídáků a otrhanců půjde pod zem, kdo bude dál smrdět na scéně a kdo stojí na který straně řeky, hlavně že vrchní Hatfield je suverénní Costner a ta zkáza je tak zbytečná a důkladná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kapuletové a Montekové na Divokym západě? Houby! Když už, tak Hatfieldové a McCoyové ve Veroně! Od Krajiny střelců snad první western, kterej stojí vyloženě za to a neni náhodou, že se tady opět objevuje Costner, kterej se pro tenhle žánr snad narodil. History Channel do toho pořádně šlápl a já už se třesu na jejich vikinskou ságu a na všechny další věci, který z týhle produkce vzejdou. Smrt McCoyům (nemůžu si pomoct :D)! 100% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Na pohřeb Anse Hatfielda, jenž zemřel v roce 1921 ve spánku, přišlo více než 5 000 lidí. Socha Anse Hatfielda označuje jeho hrob, v němž odpočívá se svou ženou. (cheyene)
  • Minisérie se nenatáčela v Americe, kde by bylo filmování příliš nákladné, ale v Rumunsku. Přesun štábu se vyplatil i přes nákladné cestování. (Scar)
  • Cap Hatfield se stal právníkem a vykonával funkci zástupce šerifa. (cheyene)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama