Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik videoklipov Antona Corbijna a som rád, že je už aj kvalitným režisérom filmovým. Najšťastnejší som ale z toho, že hviezdne obsadený "teroristický" triler zo súčastnosti môže byť aj kompletne antigreengrasovský a vzbudí patričný rozruch. Oproti Tinker Tailor Soldier Spy je o dosť prehľadnejší, asi by som tieto dva filmy nehádzal do jedného vreca a Američan je určite omnoho viac nedejový. Lenže... ak si prebehnem dej a poviem si ho v jednej dvoch vetách, vychádza mi z toho celkom tuctová historka. Hádajte, z koho sa vykľuje ten najväčší terorista a ktorá strana nakoniec nebude hrať fér. Navyše mi postava naivnej, ľavicovo označenej aktivistky nepripadala v podaní Rachel nijak zvlášť sympatická, skôr som mal pocit, že by potrebovala prefackať. Ide tu aj o chlapské egá a ztoporené penisy, čo mi pripadal ako najlepší vedľajší motív filmu. 70%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

FIlm zajímavej, ale abych ho mohl nazvat i „poučnej“ a udělal si z něj závěr, musel by být podle skutečnosti. Takhle vidím jen fikci a bez hlubšího kontextu nevím, kdo je parchant – v průběhu filmu se navíc mé názory měnily – muslim, právnička, jedna agentrura, druhá agentura... ok, ale co je za tím? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Malá ryba nám chytí větší. A pomocí větší, chytíme velkou." Mám jisté potíže s osmahlými chlapci omotanými výbušninami, ale proti neozbrojeným bubákům nevnucujícím mi Alláha, nevysávajícím sociální systém a makajícím v Německu ve fabrice u pásu v podstatě nic nemám. Nicméně tajné služby mají být paranoidní, mají očekávat kudly do zad i od svých spojenců a hlavně chránit civilní obyvatelstvo. V takovém případě přežiju i drobné porušení lidských práv, ale byl bych rád, aby filmy o tomto tématu byly napínavé a rozhodně by neměly být předvídatelné. To se tentokrát příliš nepovedlo, vše neomylně směřovalo k závěru "jako ze života" a já v tom žádné příliš velké napětí nenašel. Škoda, protože tady se ze začátku rozehrávala slušná pecka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svým velmi osobním přístupem připomíná 30 minut po půlnoci, svou poutavostí Mnichov a svým neakčním, ale hutným dávkováním informací Jeden musí z kola ven. Ze všech snímků si bere něco, ale žádný vyloženě nepřekonává. Nejhledanější muž není akční, ani velkolepý protiteroristický film, naopak se jedná o velmi realisticky a přesně zpracovanou událost - práci špiónů v utajení se špetkou politiky. Vhodný, nehollywoodský závěr pak všemu dodává punc kruté reality. 8/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

A Most Wanted Man je presne tým filmom, akým Tinker, Taylor , Soldier , Spy mal byť, ale nebol. Asi preto, že nemal (opäť) excelentého Corbijna a Hoffmana. Toho som ako herca skutočne nemusel, ale (aj keď to znie trochu morbídne) odišiel na vrchole, pretože tu nehral, tu tou postavou BOL! O čo je príbeh menej dynamický, o to je viac prepracovaný a inteligentný. Takto sa to má robiť bez klišé, zbytočných efektov, ktoré slúžia len pre efekt. Mne tento divácky menej prístupný štýl vyhovoval a bol som (teda stále som:) nadšený. Nemenej podstatná je aj ideologická alebo filozofická rovina, ktorá film sprevádza, myslím, že tematicky bude film s pribúdajúcimi rokmi stále aktuálnejší (bohužiaľ). Pre mňa bez debaty jeden z top 3 filmov roka 2014.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama