Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

classic 

všechny recenze uživatele

Od majstra špionážnych thrillerov Johna Le Carrého,ešte majstrovskejšie spracováva režisér Anton Corbijn+kameraman Benoit Delhomme v neistej,súbežnej,vygradovanej pointe,vzdávajúcej Hold starým klasikám zo 70 rokov,kde herecký ansámbel v podaní nebohého velikána P.S.Hoffmana,ktorého charakter postavy Gunthera Bachmanna je podobný tomu skutočnému.Celú pozornosť strháva na seba P.S,a keď je na plátne,tak z neho nespustíte oči.Dopĺňajú ho obstojne Rachel McAdams a Willem Dafoe,ktorí odohrajú klasicky,čo je v ich silách,P.S ešte o niečo viac... Od začiatku do konca,extrémne pomalý,napínavý snímok,kde som práve do poslednej sekundy nevedel ako to skončí a scéna,ktorá to ukáže,je excelentným vysvetlením... PS:P.S.Hoffman urobil jednu zásadnú,fatálnu chybu,a to,že podľahol drogám... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tieto kecy chcete viesť?“ Mne sa to vlastne dosť páčilo, ale neviem prečo a mám podozrenie, že mnohé veci, ak nie väčšinu, som nepochopil. Výborne chladná, neosobná atmosféra, celkom zaujímavé postavy (samozrejme v čele so strašidelne nekompromisným Philipeom Seymoureom Hoffmanom). Zaujímavá realistická alternatíva k špionážnym hi-tech trilerom (clancyovky, Mission: Impossible, 007). Takto nejako to vyzerá v skutočnosti. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Bez debaty dôležitý film, ktorý nahliada na globálny hon na teroristov a spravodajské služby trochu inak, než sme zvyknutý. Tam, kde iní prezentujú túto poľovačku ako rafinovanú hru, Corbijn na ňu poukazuje ako na rizikový podnik, v ktorom nič nie je isté a jeden chybný krok môže znamenať definitívny koniec. Nesúdi, ale poukazuje na fungovanie vnútropolitických relácií a skutočnej špionáže, ktorá je často manipulovaná k žiadanému výsledku alebo má zviazané ruky. To spolu s nečiernobielym pohľadom z druhej strany barikády utvára celistvý obraz o modernom boji s terorizmom, z ktorého sa stáva výhodný biznis obchádzajúci zákony, manipulujúci s hráčmi v prednej línii a preťahujúci dôležité persóny na svoju stranu šachovnice. Skvele zvolené herecké obsadenie, pedantná, sústredená réžia a zručné remeselné prevedenie z neho robia jeden z najkvalitnejších špionážnych thrillerov súčasnosti. Deziluzívny drastický záver zážitok ešte umocňuje. 85% P.S.: Metafora rybolovu je dokonalá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár:Andrew Bovell / Predloha: John le Carré - A most wanted man | Hudba: Herbert Grönemeyer | Distribúcia: Entertainment One | Štúdio: Demarest Films, Potboiler Productions, The Ink Factory, Film4 Productions | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 31,6 milióna $ | Ocenenia: - || Tichá scenáristicko-herecká bomba, ktorá tyká zo začiatku pomali, no postupne prechádza do allegro, a v osobe Philipa Seymoura Hoffmana mi darovala filmovú katarziu vo fáze rozuzlenia. Pre fanušíkov seriálu typu Homeland alebo House of Cards určite príjemná jazda na jednorázovú dvojhodinovku. Pre netrpezlivých divákov, túžiacich po svižnom strihu a príbehu nevhodný materiál. Robin Wright z House of Cards potešila tiež. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John le Carré by se mohl kolegům spisovatelům chlubit - málokterý má takové štěstí na adaptace jako právě on. Nejhledanější muž je opět převod knihy do filmy se vším všudy - především se tedy podařilo zachovat tu chladnou a tichou atmosféru moderního/nemoderního špionského příběhu, který se obejde bez akčních nebo alespoň trochu rychlejších scén, ale jakýmsi záhadným způsobem má přímo senzační spád. Výborné postavy jsou fantasticky přesně obsazeny a celé to krásně vypadá. Anton Corbijn mě před několika lety nadchl Američanem a teď vidím, že to nebyla žádná náhoda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama