Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí le Carrého adaptace Tinker Taylor Soldier Spy nasadila laťku příliš vysoko, Corbijn se o její přeskočení každopádně ale vůbec ani nesnaží. Noří se do špionského žánru úplně jiným způsobem, místo horoucího pekla emocí ohlodávajícího slupky psychiky postav až na dřeň jako Alfredson, tu naopak chladně a nezúčastněně pozoruje, místo detektivního odhalování co se stalo nechá postavy bojovat o to, co se stát má. Na moderní vlnu protiteroristických špionážních filmů film velmi atypický, statický a pomalý, ale daří se mu to hlavní - přenést na diváka pocit, že ty větrné mlýny na které se žene, jsou k idealistickým rytířům kolem až příliš netečné. Tak jako je k divákovi netečný celý film, když ho frustruje nikoli nechtěně, ale naopak zcela záměrně. 7/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně byl pro mě velkým tahounem pro zhlédnutí Nejhledanějšího muže Philip Seymour Hoffman a podle očekávání jsem byla maximálně spokojená. Ne, že bych byla v politice zběhlá a vysloveně by mě bavilo sledovat světový průběh a kam to všechno spěje, protože si myslím, že je na to jen jediná odpověď. Nicméně vím, že existuje spoustu složek a výzvědných služeb, kde se některé jejich praktiky promítly i v tomto případě. Otázka, která tam ne jednou zazněla, jestli dělají tento svět skutečně bezpečnějším, nebyla až tak bezpředmětná, ba právě naopak. Bylo to sólo a v tomto případě poslední sólo Philipa, který se toho ujal tak, že jsem chvílemi přestávala dýchat a ta pomalost, o které se tady už někdo zmiňuje, měla také svůj význam a místo. Například jak sedí Philip ve věznici zcela nehybně s cigaretou v ústech a přemýšlí o dalším postupu při výslechu, tak to byl přesně ten moment, kdy jsem znehybněla s ním a stupňovalo to mou zvědavost téměř k nepříčetnosti (mírně přeháním:D). O tom, jak byl po kamerové stránce tento film přímo vymazlený asi není třeba vůbec diskutovat. A o famózním závěru, kde ani sám Philip nemohl předvídat, že bude mít jednou dvojí význam, byl vysloveně unikátní. Záběr jak jede v autě a kolem něj je všechno jakoby v mlze, pak najednou zastaví, vystoupí a zmízí......... zůstává jen část volantu a prázdné auto. Díky za takový konec, nemám více slov. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

A MOST WANTED MAN jsem si doplnil jen den po shédnutí ruského LEAVIATANA , což mi jen umocnilo relativně shodné poselství z obou snímků: nelze vždy vzdorovat síle vyšší moci. Ad Philip Seymour Hoffman - naprosto maximálně soustředěný, až trochu civilní herecký výkon, nebál bych se říct, že jeho opus magnum. Ani na moment jsem o postavě ufuněného, tlustého a unaveného rozvědčíka Guntera Bachmanna nepochyboval. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár:Andrew Bovell / Predloha: John le Carré - A most wanted man | Hudba: Herbert Grönemeyer | Distribúcia: Entertainment One | Štúdio: Demarest Films, Potboiler Productions, The Ink Factory, Film4 Productions | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 31,6 milióna $ | Ocenenia: - || Tichá scenáristicko-herecká bomba, ktorá tyká zo začiatku pomali, no postupne prechádza do allegro, a v osobe Philipa Seymoura Hoffmana mi darovala filmovú katarziu vo fáze rozuzlenia. Pre fanušíkov seriálu typu Homeland alebo House of Cards určite príjemná jazda na jednorázovú dvojhodinovku. Pre netrpezlivých divákov, túžiacich po svižnom strihu a príbehu nevhodný materiál. Robin Wright z House of Cards potešila tiež. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý špionážní thriller s plejádou známých jmen a tváří. Tak nějak bych v kostce shrnul tento výborný film. Režisér vsází na realističnost, chytré dialogy, promyšlené postavy a vychází mu to na jedničku. Po celou dobu filmu máte dojem, že jednotlivé sledy scén prostě nikam nevedou, nicméně ve finále snímku se před Vámi spletitost a genialita celého příběhu otevře až se šokujícím důrazem na výsledek a syrovým pojetím. A Most Wanted Man je rozhodně jedním z nejchytřejších a nejsyrovějších filmů jaký jsem v roce 2014 zatím viděl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama