Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

honajz 

všechny recenze uživatele

Co říct? Herci hrají hezky, kamera se snaží, jeřáb tu dokonce máme, slušný kompars, dobrý střih. To jo. Ale celkový nápad je jak povídka z Bakalářů, dvojnásobně dlouhá, navíc je asi každému hned jasné, jak to dopadne. Být to více hozeno do crazy (tedy více motivů jako muzeum hrnečků od oušek, letní kino tedy divadlo apod.), šel bych s hodnocením výš, protože u crazy ten příběh není až tak potřeba. Ale tohle je tak nějak mezi crazy a realitou, resp. pokusem být jako mladý Forman a pojmenovat ty české zlořády a boly. Jenže je to povrchní, z pohledu poněkud kavárenského, se spoustou nedotažených možností včetně vedlejších postav. Vadí mi i ten rádoby pokus o rádoby poetiku seriálu Obecní přebor. Některé vtipy už časem nejsou vtipné (flašky od piva). A konec je takový nijaký, no. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto profesionální kus filmařiny, s velmi jemným scénářem pohybujícím se někde na pomezí agro satiry, socialistickéhé realismu, lidové Troškařiny a Formanovské frašky. Ve výsledku možná trošku pomalejší, ale jinak trefné, zábavné, inteligentní a po technické stránce mnohem lepší, než polovina současné české celovečerní produkce. Vojtěch Moravec není žádnej fušér a málem mě donutil kadit karamelky... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná bych šel s hodnocením i výš, kdyby šlo o pilotní díl zamýšleného seriálu. Pokud jím není, krouží mi hlavou spousta v ději nastolených a nezodpovězených otázek: Pokud mají Vetchý a Vlasáková potomka, jemuž je přes 20 let, kde je mu konec? Kdo byl před lety zmizelý občan, jehož ostatky jsou náhodně nalezeny na pozemku bývalého starosty? Šlo o vraždu? Zůstal, nebo nezůstal Vetchý starostou po událostech na konci? Dočká se, nebo nedočká ambiciózní Budař nějakého povýšení? Co je ochoten pro to udělat? Nebude Vetchého vydírat skrz tu kostru? V podobných prchavých epizodách a letmých zmínkách o něčem, k čemu už se pak nikdo nevrací, se skrývá tolik dramatického potenciálu, že bych takový seriál docela s chutí sledoval. Pokud je to ale jen jednorázová věc, jde spíš o lepší průměr. 60% ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jako seriál (jak píše Oscar) bych bral Vesnici roku všemi deseti, mohl by z toho být jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů. Potom by měl tvůrce dostatek prostoru pro vykreslení postavy starosty a všechny nezodpovězené otázky. Vojtěch Moravec má nepochybně dostatek talentu, aby to zvládnul. Překvapila mě i Brzobohatého hudba. Jen jako diplomka si myslím, že je to super film. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)

Reklama

Reklama