Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1950. Zatímco někteří lidé budují s nadšením totalitní stát, jiní lidé z něho v hrůze utíkají. A někteří se ztratí. Tak jako se ztratila Jarmila, sestra lékařky Marie. Sice od ní přišel dopis ze Západního Německa, ale je adresován Marušce a tak Jarmila sestře nikdy neříkala. Tak začíná dramatický příběh scenáristy Václava Šaška Kráska a netvor 1950. Na začátku je jen skoro nedoložitelná pochybnost, pak intuice milující sestry a Marie se vydá po stopách. Víc prozradit nelze. Je to příběh napínavý, syrový a jde v něm o život a ne jen o jeden! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

sator 

všechny recenze uživatele

Je to zbytečně protahovaná nuda. Tento příběh podle pravdivé události byl zfilmován minimálně dvakrát. V TV inscenaci Měsíc s dýmkou podle Hany Proškové a v dílu 30. případů praporčíka Zemana v dílu Bestie který je mnohem lepší než tento film.. Případ byl zdokumentován v policejním muzeu v Praze a nesl ještě děsivější reálie než jsou v příbězích... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy se Marie setká se Sivokem, začíná napínavý psychothriller s nervy drásajícím napětím a ponurou atmosférou (při mnoha scénách v chalupě jsem si vzpomněl na režisérův opus magnum), aspirující na plné hodnocení. Úvodních čtyřicet minut je ovšem bohužel nevýrazná dobovka s několika zajímavějšími okamžiky (výslech StB). I tak se ale jedná o nadprůměrnou podívanou s (na TV poměry) solidní kamerou (i když časté využívání dělených obrazů pozbylo účinnosti) a výbornými herci (standartní Issová, netypicky obsazený Töpfer velmi mile překvapil). Jiří Svoboda se nezapře, i když až od poloviny. 70%. ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Taková "noir" televizní inscenace. No jenže nic moc.... možná se mi to machruje takhle z téhle doby a místa, ale tuším, že bych TT nevěřila nos mezi očima už na tom nádraží (natož si k němu sedla do auta a odjela s ním)..... ty herecké výkony byly rozporuplné a celková atmosféra postrádala trošku víc napětí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další epizoda majora Zemana trochu jinak. Nebo spíš hodně jinak. Scenáristicky výborně vystavěné drama, rozehrané až do thrillerového konce. Herecky stojí zejména na výkonu Kláry Issové, Tomáš Töpfer jako vraždící bestie mi přijde o poznání méně přesvědčivý. Režisér Svoboda to celé drží pevnou rukou a jeho hrátky s rozděleným obrazem mají hlavu i patu a velmi dobře pomáhají vytvářet patřičné napětí. Rozhodně povedený televizní film. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět ač trošku připomínající o tři roky starší Swingtime. S příchodem Tomáše Töpfera na scénu je zaděláno na napínavý psychothriller, který zvláště v některých scénách odehrávajících se v chalupě nezapře, že jeho tvůrcem je Jiří Svoboda. Dokonce se mi v jednu chvíli vybavila scéna z jeho legendárního Zániku samoty Berhof. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Najdrastickejšou skutočnosťou, ktorú si netrúfli zobraziť tvorcovia ani jedného z televíznych spracovaní vrahovho vyčíňania, bolo väznenie dvanásťročnej netere zavraždenej Renáty Balleyovej. Tú Pilčík niekoľko mesiacov v tajnom úkryte mučil a zneužíval. Zachovala sa aj polstrovaná debna, ktorú jej nasadzovali na hlavu. (Raccoon.city)
  • Film vyšel na DVD jako příloha knihy Schůzky se stíny Jiřího Svobody v rámci Edice Finále. (NinadeL)

Reklama

Reklama