foto

Vladimír Čapka

  • nar. 9.6.1952 (64 let)
    Přerov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 9.6.1952 v Přerově; jeho cesta k divadlu vedla přes učiliště - stroj. zámečník, studium desingu na SUPŠ v atelieru profesora Klímy, a nakonec přes JAMU v letech 1974 - 1978 (k herectví ho přivedl jeho otec - nadšený ochotník). První angažmá získal v Šumperském divadle (kde tehdejší principál V. Švabík přijal většinu ročníku).

V roce 1980 nastoupil do angažmá v ostravském divadle Petra Bezruče, kde vytvořil mnoho krásných rolí - Amadeus, Hamlet, Misantrop, Noc tribádek, Viktor aneb dítka u moci, Báj - kde ve hře D. Fišerové získal za roli muže cenu Aktualit za nejlepší herecký výkon. Od roku 1995 je v angažmá v Národním divadle moravskoslezském, ve kterém bravůrně ztvárňuje další velké role, jako například šašek v Králi Learovi, Komik, Ideální manžel, Bavič, Apartmá v hotelu Plaza a mnoho dalších.

Jeho žena Marcela Čapková je herečka v divadle Petra Bezruče, a dcera Vladimíra Čapková v roce 2009 nastoupila do angažmá v Horáckém divadle v Jihlavě.

Vladimíra "VIKHY" Čapková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kozy léčí (TV film)
2016 Doktor Faustus (divadelní záznam)
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
Konec masopustu (divadelní záznam)
2011 Sráči (TV film)
2010 Bavič (divadelní záznam)
Kráska a netvor 1950 (TV film)
2009 Nepolepšitelný (TV film)
2008 Hlídač č. 47
2007 Hypermarket (TV film)
2006 Nadměrné maličkosti: Jubileum (TV film)
2005 Comeback (TV film)
Každý den karneval (TV film)
Podvraťáci (TV film)
Sluneční stát
2003 Portugálie (divadelní záznam)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
1999 Sluha dvou pánů (divadelní záznam)
Spirála nenávisti (TV film)
1998 Císař a tambor
1996 Konto separato
1995 Ďábelské klíče (TV film)
Kean (TV film)
1992 Havran barvy lila (TV film)
1991 Digitální čas (TV film)
Kámen v okně (TV film)
Nález (TV film)
1988 Agras 01 (TV film)
Herec (TV film)
Mimořádný případ (TV film)
1987 Koupelna (TV film)
Smrt z laboratoře (TV film)
1985 Tvář za oknem (TV film)
1982 Vánoční stromeček (TV film)
1977 O moravské zemi

TV seriály

2017 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Únos (S02E01)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 1 (E01)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Pražák (S01E01)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Záchvěv lidskosti (S01E01)
2003 Strážce duší (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
1994 Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka (TV seriál)
1988 Advokát ex offo (TV seriál)
U nás doma (TV seriál)
1986 Ostrov jistoty (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
1985 Ďáblovy peníze (TV seriál)
Logaritmus lásky (TV seriál)
Zima bílých návratů (E04)
1982 Bráškové (TV seriál)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Milovala celou rodinu (S02E06)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Matka chce vystěhovat syna (S01E16)
Sebevražda jako pracovní úraz (S01E08)
Inženýr a uklízečka (S01E03)
2003 Markýz Gero - postrach slezského lidu (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace