Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyléčený Norman Bates se po letech v ústavu vrací do rodného domu s motelem a ze všech sil se snaží vést normální život – jenže to by nesměl dostávat vzkazy a telefonáty od své mrtvé matky. Překvapivě vůbec ne marné pokračování legendárního Hitchcockova majstrštyku zdařile prohlubuje narůstající zmatenost labilní mysli, která se (opětovné) ztrátě příčetnosti zoufale brání. V silném finále (a následné pointě) z výkonu Anthonyho Perkinse zamrazí. 3+ ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

K Psychu originál hľadám slová odkedy som ho prvýkrát videl a stále neprichádzajú. K "dvojke" je to už o čosi ľahšie... V každom smere skôr milo nostalgické ako strašidelné, niektoré zábery a momenty však za to naozaj stoja. Anthony Perkins proste má miesto v mojom priečne-pruhovanom svale s funkciou hladkého a ja si ho vždy rád pozriem, v hocičom. Nôž cez ústa, telo s nožom na schodisko, Tony za klavírom s Moonlight sonátou od Ludviga van... a namojdušu perfektný záver, u mňa to pod štyresu jednoducho nejde! 75% ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Norman se vrací po dvou desetiletí zpátky domů, prý je normální, což je,ale jen chvilku. A ještě když mu někdo záměrně pomáhá, aby se ještě víc zmagořil. Jo když pouští mnohonásobného vraha na svobodu nevěstí to nic dobrého. Film je plný zvratů a nečekaných překvapení, má to příjemnou atmosféru, kdy mužem vidět jak se Norman mění v pořádného šílence, jenže když mu to radí matka...., důstojné pokračování. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bolo ozaj nutné prízniť originál a natočiť sequel? Na to by vám mohli odpovedať účtovníci štúdia Universal a odkaz nedostižného originálu, veľkou časťou divákov považovaného za jeden z najlepších filmov všetkých čias. V tomto prípade sa snímok zviezol na ( ešte ) vtedy módnej vlne slasherov a je aj tak koncipovaný. Čo je však dosť veľkým prekvapením ( a to v akomkoľvek slova zmyslu ), je scenár filmu. Snaží sa hrať so zvratmi aspoň každú polhodinu a je citeľné, že sa snaží prekonať pôvodný snímok. Veľmi mu to ale nevychádza. V skratke povedané, ide iba o kalkul, viac komerčný ako umelecký. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplné. Tvůrci dokázaly skvěle navázat na první díl a vymyslet (v rámci možností) originální a děsivý příběh, který rozvijí příběh původního Psycha a hlavně postavu Normana Batese. Divák do poslední chvíle netuší, kdo je vrah a závěrečná pointa je dle mého povedená. Nicméně, celou dobu mě strašně iritovalo šíleně nelogické chování vedlejších postav a prapodivné sympatizování tvůrců s postavou hlavní. Od filmu jsem nečekal nic a musím říct, že jsem se bavil slušně. A i když kvalit Hitchova Psycha nedosahuje ani náhodou, ostudu mu vyloženě nedělá. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Jméno postavy Meg Tilly - Mary Samuels je odkazem na původní Psycho. V prvním díle se Marion Crane zapsala v Batesově motelu pod falešným jménem a to jako Marie Samuels. (Chatterer)
  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama