Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

malylada 

všechny recenze uživatele

Film rekonstruuje událost kolem případu zavražděných chlapců, který se odehrál v 90. letech a váže se k němu mnoho otazníků. Celou dobu se jedná o realisticky vykreslený případ, jenž vyvolává dosti sugestivní a nepříjemné vnitřní pnutí. Až takovým dokumentárním způsobem je odvyprávěn „hon na čarodějnice“, bez větších momentů překvapení a stupňujícího tempa. Mě osobně to nevadilo a více to dodávalo filmu autenticitu a mnohem větší neklid, než kdyby byl zpracován ala Zmizelá. Postavy nedostávají tak velký prostor, aby vynikly a zvlášť Colin Firth mi přišel do počtu, byť byla jeho postava důležitá. Každému toto drama nesedne, zvláště divákům, kteří čekají barvité krimi, ale jako živý popis události dostatečně uspokojí........8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých rozvláčné, pomalé, ja som sa ale nenudil ani sekundu. Zaujímavý prípad, ktorý má svoj filmový koniec, aký má. Iný v roku 2013 ani nemohol mať a nie je to vina filmu. Indície z konca filmu sú ale správne a kto, čo urobil, je už podľa svedectiev asi vyriešené. V každom prípade je film silným mementom o tom, že keď sa polícii zachce, tak vyšetriť možno všelijako a rôzne životy to môže zničiť. Nehovoriac už o súdoch. Proste ľudská spravodlivosť nikdy nebude spravodlivosťou. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá a nesmírně brutální vražda 3 chlapců byla velmi silnou předlohou. Obsazení filmu bylo rovněž silné. Bohužel zde mám pocit nenaplněného potenciálu. Film má velmi silný úvod a vydařený závěr. Dlouhá střední část však chodí od ničeho k ničemu a je utopená ve zmatených soudních jednáních a místy dokonce nudí. [65 %] ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující rekonstrukce vyšetřování vraždy tří chlapců a především následného soudního přelíčení se třemi mladistvými (aka West Memphis Three). V bohabojném městečku v Arkansasu se pachatelé rychle našli nejenom díky kontroverzní a lajdácké (?) práci policie, ale také kvůli jejich vykonstruovanému (?) styku s okultismem a vyznavačstvím ďábla ("Určitě existuje spojení mezi heavy metalem a satanismem!") Stejně jako jeden z mála racionálních hlasů patřící soukromému vyšetřovateli zaujímá snímek k jejich vině či nevině jednoznačný postoj, neponechávajíc prostor pro pochyby či interpretace. Ale skutečnou pravdu se asi nedozvíme a mimoto se současné mínění (a dění) opravdu přiklání k nespravedlnosti procesu. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Policajné autá West Memphis zobrazené na videu sú správne, pokiaľ ide o značku, model a označenie. Použité svetelné pásy sú však červené a modré. Hliadkové autá West Memphis mali ale vždy modré majáky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama