Reklama

Reklama

iGenius: Jak Steve Jobs změnil svět

  • Česko Svět po Stevu Jobsovi (více)

Obsahy(1)

Steve Jobs byl kreativní vizionář ve světě technologií, který prostě změnil společnost, tak jak jsme ji znali před ním. Jeho smrt vyvolala silnou globální reakci. Jako spoluzakladatel a CEO Apple Computer představil Jobs svět počítačů obyčejným lidem. Probudil tak k životu další inovace, které zcela změnily náš způsob života – od způsobu, jak pracujeme, přes to, jak se díváme na filmy a posloucháme hudbu, až po to, jak komunikujeme s ostatními. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Výborný iDokument, který sice neříká vše okolo Applu, ale snaží se vyzdvihnout Jobsovu genialitu, kterou rozhodně popřít nelze. Bořiči mýtů, Stevie Wonder skvělí lidé dodávali své poznatky. Nejsem příznivec Applu ( někdy spíš Apple sekty:) ), ale THANKS STEVE. "Your time is limited, so don't waste it living someone else's life." ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tenhle výtvor je dalším v řadě, jenž mě nutí zamyslet se nad tím, co všechno o sobě bezostyšně prohlašuje, že je dokument. Dva připitomělí průvodci nám neuměle vypráví úžasný příběh Steva Jobse formou reklamy na to, jakej to byl borec, když nic novýho nevymyslel, stavěl na práci jiných (to je pěkný eufemismus, že?) a ještě navíc přesvědčil kupu lidí, že jeho nesvobodný uzavřený předražený šmejdy jsou l33t. K tomu jim erudovaně přitakává několikero hostů, jejichž kvalifikace v oboru obvykle spočívá v tom, že taky věří bludu jménem Apple, fakta se veselé překrucují, nakousaný jablka vychvalují a na konec srdcervoucího pořadu o největším takiGéniovi dojemný příběh o tom, jak inspiroval k dobru. Jediný vizionářství Steva Jobse bylo v tom, jak prodat pěkně zabalený tuctový hovno a to je spíš ostuda. Nemůže to ale sloužit jako omluva, že někdo natočí propagační video o svým přikrášleným hrdinovi, jemuž miluje cpát svý prachy za falešnej pocit vlastní vyjímečnosti, a vydává to za seriózní dokument. ()

Reklama

pOne 

všechny recenze uživatele

43 minut je asi málo pro životopis takové persony. Z toho pramení zkratkovitost dokumentu. Prostě nebyl prostor pro nějaké technické detaily a pitvání věcí. Ale postupem času mi při sledování docházelo, že sleduji dění víc a víc z odstupu. Jako bych zkoumal více obal než podstatu věci. Na druhou stranu to možná souvisí a souzní s filozofií apple... :) Takže je to vlastně stylový. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, ale nic převratného. Je to krátký a zaměřený jen na nejdůležitější fáze Steva Jobse. Četl jsem knihu o Stevu Jobsovi a spoustu odborných článků, takže tento dokument mě ničím nepřekvapil a nic nového mi nepřinesl. Spíše je zajímavé podívat se na názory a vliv Apple na lidi, kdy v podstatě to vypadá jako by to byly výrobky z jiného světa, postavené na výborném marketingu, kdy každý ho chce mít. Dále bych ještě vytknul dokumentu to, že působí spíše jako reklama, než nezávislý dokument. Každopádně Steve Jobs byl bombarďák a tento dokument může být dobrým začátkem se o něm něco dozvědět. Moje hodnocení: 65 % ()

phoorecek 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanda Steva Jobse, ale i tak jsem se o něm moc nového, zajímavého nebo snad pikantního nedozvěděl, akorát mi dokument pomohl si ony informace seřadit. Někdy může dokument vypadat jako reklama, ale chce jen osvětlit včem je daná věc tak průlomová, že změnila svět. Kdybych si musel vybrat, který změnil svět více (Gates X Jobs), dal bych hlas Gatesovi. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama