Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná mystifikace vyfabulovaná na základě několika fotografií a ručně Elvisovou rukou psaného dopisu doručeného Nixonovi, kteréžto propriety dosvědčují fakt, že se tito dva (svého času nejslavnější) Američané kdysi skutečně sešli a že Elvis fyzicky navštívil Oválnou pracovnu Bílého domu...vše ostatní je čirá (a hodně zábavná) fabulace... Kevin Spacey i Michael Shannon jsou v jejich rolích přesvědčiví...a jsou hlavním důvodem, proč tuhle filmovou jednohubku vidět... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Komedie? Pseudohistorická trapná nuda. Shannon byl tedy na výběr role fakt trefa. Jak poznamenala přítelkyně, bylo by uvěřitelnější, kdyby hrál Micka Jaggera. Takhle to byl film o nějaké pošahané trosce s divnou parukou, hrající si na Elvise, které to z nějakého důvodu všichni žerou, ale přesto, když se objeví někde venku, lidi to moc nebere. Přišlo mi to tak, že v interiérech s tímhle bláznem tuhle hru všichni zaměstnanci blázince hrají, ale není nebezpečný, tak má i vycházky... Že je to celé založené na nějaké "spiklenecké teorii" je mi šumák. Nebylo to ani zajímavé, rozhodně ne vůbec vtipné, konání postav nedávalo moc smysl a vůbec: Kdo sakra dělal casting na hlavní postavu?Úlet, bohužel tím špatným směrem. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celým filmem mě provázel nadlidský úkol. Chce to opravdu pořádnou dávku fantazie, aby se divák koukal na sice neskutečně charismatického, leč neobyčejně ošklivého Shannona a snažil se představovat si fešáka Elvise. Musím říct, že mě snímek brutálním způsobem nebavil do okamžiku střetnutí v oválné pracovně. Tak nudný úvod už jsem dlouho nikde neviděl. Ke všemu hrála v pozadí odporná hudba, která snímku vdechla takový punc obyčejnosti a televiznosti. Od střetnutí dvou pánů herců jsem měl pocit, že sleduji jiný film. Bylo to zajímavá a vtipné. Není mi zřejmé, o co přesně by divák přišel, kdyby tvůrci úplně vynechaly ten debilní úvod a šoupli diváky rovnou do víru dění. Celkově jsou tedy mé pocity značně rozporuplné a nevytlačím ze sebe snad ani ty 3 hvězdy. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% V momentě, kdy se Král setká s Nixonem začně atmosféra na plátně pořádně dýmit. Tomuhle říkám střet osobností. Bázlivá a zmatená osobnost Elvise (Michale Shannon) se v nixovonově oválné místnosti promění v neúprosného vyjednávače a suchar Nixon (Kevin Spacey) mu okamžitě podlehne. ELVIS AND NIXON je divácká jednohubka, ale herecky podmanivá a velmi uvolněná. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

V naději, že uvidím nápaditou konverzačku, jsem se na film podíval i s mou drahou polovičkou. Ta do pár minut usnula, já to s těží dotáhl až k tomu hlavnímu - schůzce Elvise s Tricky Dickem. Tohle 20minutové setkání bylo velice zábavné (hlavně Spaceyho grimasy), bohužel i tak nebyl potenciál úplně vyčerpán. Hlavním tahákem jsou oba hlavní aktéři, zbytek je nebetyčná nuda a kravina. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama