Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku ma mrzí, že väčšina dobrých scénok už bola zospoilovaná v traileri, ale musím popravde povedať, že som si film užil veľmi dobre. Kevina Spaceyho v role prezidenta beriem skvele a musím povedať, že aj Michael Shannon ako Elvis je vynikajúci. Je síce pravda, že je vidno, že to len hrá a nepozeráme sa na skutočného Elvisa, ale stále to podľa mňa dáva dobre. A najmä musím povedať, že je v jeho hereckom podaní aj najväčšia komédia celého filmu. A rovnako aj posedenie s prezidentom je veľmi dobré. Tieto momenty sú skutočne najlepšou komédiou. Zvyšok je miestami výborný, miestami trošku nudný, ale ani raz som nemal z filmu pocit, že by bol vrcholne otrasný alebo blbý. A ktovie? Možno Elvis aj Nixon mali skutočne toho spoločného viac, než sme si mysleli. Minimálne osudy oboch postihli nešťastné udalosti. Ale nikdy na nich nezabudneme. Osobne som si film užil. A myslím si, že najlepšie bude ak si spravíte vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celým filmem mě provázel nadlidský úkol. Chce to opravdu pořádnou dávku fantazie, aby se divák koukal na sice neskutečně charismatického, leč neobyčejně ošklivého Shannona a snažil se představovat si fešáka Elvise. Musím říct, že mě snímek brutálním způsobem nebavil do okamžiku střetnutí v oválné pracovně. Tak nudný úvod už jsem dlouho nikde neviděl. Ke všemu hrála v pozadí odporná hudba, která snímku vdechla takový punc obyčejnosti a televiznosti. Od střetnutí dvou pánů herců jsem měl pocit, že sleduji jiný film. Bylo to zajímavá a vtipné. Není mi zřejmé, o co přesně by divák přišel, kdyby tvůrci úplně vynechaly ten debilní úvod a šoupli diváky rovnou do víru dění. Celkově jsou tedy mé pocity značně rozporuplné a nevytlačím ze sebe snad ani ty 3 hvězdy. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Založeno na legendární fotografii, je tohle překvapivě dobrá retro komedie, kde první polovinu táhne neodolatelně podivínský Shannon a samotné absurdní setkání už je vyloženým bonbónkem a radostí - alespoň s nějakou znalostí dějinného kontextu a postavy 37. prezidenta USA. Notování si v opovržení Beatles nebo karate posunky, Nixon a to ego jak si Elvis získává jeho přízeň, jo... malý film pro dobrou náladu :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Epická blbost zprostředkovaná na základě jedné slavné fotky a poukazování na to (jak je ostatně ve filmu zmíněno), že se vlastně neví proč a jak přesně k té fotce došlo. Říkal jsem si, že Kevin Spacey coby Frank Underwood si to své prezidentství dostatečně ozkoušel, ale je to vlastně jedno, protože film je jedna velká parodie a Nixon ta největší. Pokud se však od toho člověk oprostí, jedná se celkem o odlehčenou komedii s několika vtipnými gagy, kterou konzumenti Amazonového "Netflixu" ocení více než klasičtí povaleči u českých stanic...5/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Komedie? Pseudohistorická trapná nuda. Shannon byl tedy na výběr role fakt trefa. Jak poznamenala přítelkyně, bylo by uvěřitelnější, kdyby hrál Micka Jaggera. Takhle to byl film o nějaké pošahané trosce s divnou parukou, hrající si na Elvise, které to z nějakého důvodu všichni žerou, ale přesto, když se objeví někde venku, lidi to moc nebere. Přišlo mi to tak, že v interiérech s tímhle bláznem tuhle hru všichni zaměstnanci blázince hrají, ale není nebezpečný, tak má i vycházky... Že je to celé založené na nějaké "spiklenecké teorii" je mi šumák. Nebylo to ani zajímavé, rozhodně ne vůbec vtipné, konání postav nedávalo moc smysl a vůbec: Kdo sakra dělal casting na hlavní postavu?Úlet, bohužel tím špatným směrem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama