Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (125)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aj keď ste veľký hajzel už od útleho detstva, môže sa vám stať, že keď stretnete tú pravú, prebudí sa niečo vo vás a vy hrdinsky budete brániť svojich súrodencov. Takto by sa dal zhrnúť tento film. Bráško kriminálnik, druhý fízel a sestrička domáca puťka, čo tam hrá tretie husle. Sedemdesiatky v USA neboli ľahké a tá atmoška z toho priam sála. Citiť to v exterieroch, dialógoch a konaní postáv. Ústredná dvojka to zahrala perfektne a ženské veľmi trefne sekundovali. Možno skrátiť o 20 minút a dať tomu lepší spád, inak fajn. 3 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je situován do sedmdesátých let minulého století a také styl, jak je natočen tomu odpovídá. Pomalé tempo, delší záběry bez střihu i ty, zřejmě schválně neuměle natočené rvačky a přestřelky. Dva bratři, každý na jiné straně zákona se jednou nutně musí dostat do střetu svých "zájmů". Policista Frank je dobrý a poctivý, ale jak říká můj švagr: "Geny nevyčůráš", tak když bratr Chris pokračuje ve své zločinecké činnosti i po propuštění z vězení, snaží se jej chránit a krýt. Za ten závěr filmu, kdy to Chris Frankovi, přes všechny hádky a nedorozumění vrátí i s úroky, dávám čtvrtou ke třem hvězdám, které si tento snímek zaslouží. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Blood ties nie je ničím výnimočný, neprináša v podstate nič nové, ale má svoje čaro. Pekná retro atmosféra, príjemná hudba, staré dobré prestrelky a automobilové naháňačky, drsní chlapíci, brooklynské prostredie a všade prítomná surovosť – všetko prvky, ktoré sa páčia. Na gangsterské kriminálky sedemdesiatych rokov sa krásne pozerá a Pokrvné putá sú toho jasným dôkazom. Herecké obsadenie je na úrovni. Fajne cítiť prítomnosť emócií a ľudských hodnôt. Je to páčivé bez ohľadu na pár hluchých miest a prehnanú stopáž. Keby nebolo tých pár chybičiek, sú to jasné **** PS: Pozrite si to, je oldschoolovka na pohodový jesenný či zimný večer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poměrně umně prokázali cit nejen pro vedení herců a sugestivní navození atmosféry, ale také um vtáhnout nás do dob kriminálek ze „staré“ školy. Jen si tak trochu nepohlídali několik hluchých míst a stopáž. Étienne z Pláže Dannyho Boylea tu a tam sedne ke stolu a něco sepíše, a pak to milerád převádí na filmové plátno. Jenže poměrně jednoduchý příběh nenabízí nic, co bychom už někde jinde neviděli. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, je to takový tah na jistotu. Bez pořádných vrcholů. Slibně načatá situace se mnohdy zbytečně rozmělní, děj od ní zbaběle uteče jinam, aby nakonec vyhrála hrdost, rodina, síla přátelství… však to znáte!! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama