Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (607)

liskam 

všechny recenze uživatele

Těžko film hodnotit a těžko psát komentář. Některá místa naprosto parádní, hlavně v prvních 60% filmu. Ovšem konec mě opravdu zklamal. Nejen tím, jak to dopadlo, ale nějak jsem cítil, že už nikdo z filmařů a herců nemohl. Jako kdyby dobíhali pozuze setrvačností. A to byla škoda. Za mě 66% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keď som si predstavil Radcliffa, že má okolo krku miesto hadov prevesenú štanglu salámy s klobásami, film dostal v danom momente s tým jeho potmehúdskym úsmevom úplne iný efekt. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Velice fajn úvod, který slibuje hodně. Igova holka byla zavražděná a on je hlavní podezřelý. Jednoho dne mu narostou ďábelské růžky, díky kterým mu lidé v jeho okolí říkají jenom pravdu - což mu pomáhá při odhalení skutečného vraha. Zní to skvěle, máte tu napětí, nadpřirozeno a sondu do malé lidské duše. Jenže... Závěrečná půlhodinka svou blbostí film posílá do kytek. Nejde ani tak o odhalení vraha jako o to, jak je to podáno. Ještě teď mě bolí oči od toho, jak jsem je rolovala ke stropu. Navíc je škoda, že ačkoli tu mužští hrdinové dostali docela jasné charaktery, Merrin je tu jen okrasnou rudovlasou panenkou, kolem které se točí děj - je typickou zástupkyní Women in Refrigerators (vygooglete si to), dáma, která je zraněná/zabita jenom proto, aby se hýbalo dějem. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hororový aja sa trochu umiernil pre potreby tejto mysterióznej krimithrillerovej drámy, ktorá má niečo do seba - dobré efekty, zaujímavý a aj dobre využitý nápad, kvalitného radcliffe-a a fajn soundtrack. viem, vnímam a opisujem to povrchne, ale tento film o nesmrteľnej láske a padlých anjeloch narába s touto terminológiou, témou a látkou tiež povrchne, takže to nevadí - napokon bude asi najväčšia výhrada práve tá povrchnosť a ľúbivosť, akási korektnosť (na aja nečakaná) a mierna (obrazová, výrazová i obsahová) klišé-ovitosť. potešia mierne, ale naozaj iba ojedinelé "žmurknutia" - prvá scéna po prebudení s rohami, pár okamihov v záverečnej konfrontácii, ale miestami alexandre neustriehol pátos, rovnako ako david morse neustriehol svoje prehrávanie; ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že jsem se na tento film opravdu hodně těšil. Bohužel však výsledek ani zdaleka nepředčil má očekávání, spíše naopak. První část byla celkem zajímavá, ale čím více rohy rostly, tím více se dostavovalo zklamání. Hřebíček do rakve přišel se závěrem. Harry Potter se proměnil v satanáše a bylo vymalováno... 3*, říjen 2014, pc ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi som očakával od Rohov niečo odlišné, preto som sa úplne nestotožnil s tým, čo sa dialo na obrazovke pred mojimi očami. K záveru sa stáva z hutnej mystery detektívky skôr hororové akčné fantasy a mám dojem, že Joe Hill je tu až moc "tatkovský". Pre tento jednoduchý príbeh by asi stačila aj o 20 minút kratšia stopáž, každopádne nuda rozhodne nehrozí. Radcliffe sa prekvapivo do svojej úlohy hodí, nikto iný tu zvlášť nevyčnieva. Bohužiaľ film (a asi aj predloha) stavia svoje základy na nezmysle, že každému v mestečku je aj bez dôkazov jasné, kto musí byť vrahom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Radcliffův herecký "um" končí tam, kde končí Harry Potter. Nemyslím si, že je to herec, na kterém se dá postavit celý film. Celý tento film je jedna obrovská bizarnost točící se kolem obrovské lásky až za hrob a jedné vraždičky. Kdo je celou dobu vrah zjistíte velmi brzy a nejsou k tomu ani třeba schopnosti sherlockovského typu. Stačí se jako vždy řídit heslem, že je to vždy vás nejlepší kamarád. To si zapamatujte, mohlo by se to hodit do života. Příběh mě absolutně neoslovil, protože si zkrátka myslím, že je debilní a nehodlám to ani nijak obhajovat. Palec nahoru dávám jen za špetku originality, protože že by nějakému borcovi narostly jen tak přes noc rohy se stává jen zřídka kdy. Mnohem běžnější jsou parohy. Dále diváka potěší, že rohatému Harrymu, vypadajícímu jako kokot, lidé prozrazují samovolně své skryté touhy, aniž by o to stál. Je známo, že lidé jsou prasata, takže se občas je nad čím pousmát. Za zmínku stojí písně vyplňující soundtrack. Opravdové hitovky. Bohužel, hrály převážně v naprosto nevhodné okamžiky, takže to na mě působilo spíše blbě, ačkoli jsem si je poslechl rád. To už je z ne negativního ale opravdu všechno. Prakticky celá, téměř dvou hodinová stopáž, je o tom samém. Harry lítá od čerta k ďáblu a snaží se najít vraha své milované zrzečky. Nuda. Pořádná hovadina, kterou má na svědomí celkem slušný režisér. Asi by se to s fetem nemělo přehánět. Lepší hvězdička. Nějak mě to nebavilo. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka zabalená do Ajova horrorově-romantického kabátku. Takhle nějak měla dopadnout The Twilight Saga. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem dost fájn Hororová pohádka, s výborným Danielem a krásnou Juno Temple. Pěkný příběh, není nouze ani o pár krvavých scén. Bavil jsem se. Na nedělní, studenější podvečer jsou Rohy jako dělané. Určitě zhlédnu víckrát. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem asi nepochopil. Snažil jsem se, ale to mně vydrželo zhruba do prvních bouli na čele. Pak už to bylo jen a jen horší, co se tyka příběhu a hlavně závěru, kdy jsem nevěděl, jestli se mám smát a nebo brečet. Jak jsem Daniela minule chválil, nyní jsem hodně zklamán.Tak snad jindy, Harry, dnes nám to nějak nevyšlo.... ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vpálil hned po dočtení knihy, ze které jsem byl nadšený a udělal jsem dobře, jelikož to mé nadšení z Horns ještě znásobilo. Děj je samozřejmě hodně osekaný, zjednodušený a přizpůsobený filmovým možnostem, což bylo nevyhnutelné, ale Aja se s tím popasoval na výbornou a podařilo se mu vytěžit z knihy vše nezbytné, přimíchal k tomu spoustu nového materiálu a uvařil nám lahodnou pochoutku, která stojí hrdě po boku úžasné knižní předlohy a sama má co nabídnout. Základním stavebním kamenem v předešlých Ajovo filmech byla hlavně brutalita a parádní gore efekty. Těch je zde pomálu, ale když už přijdou, tak stojí za to. I CGI efekty jsou velmi zdařilé a nebijí do očí, naopak jsou skvěle zakomponovány do vhodných situací. Když jsem zaregistroval, že Merrin hraje blonďatá Juno Temple, tak jsem předpokládal, že se nedočkám té čarokrásné zrzky, jak byla popisována v knize, ale naštěstí ji na zrzavo nabarvili a stala se z ní přesně ta nádherná Merrin, jak jsem si ji představoval. Vůbec se Igovi nedivím – zamilovat se do ní na první pohled je snadné. Malinko mě zklamalo, že nebylo lépe a podrobněji zobrazeno, jak byl Lee ve skutečnosti hrozně zvrácený, zkažený a falešný člověk, jako tomu bylo v knize. Těšil jsem se na scény, kdy bude po několik měsíců mučit svou umírající matku, ale bohužel se tvůrci rozhodli tuto část vynechat. Stejně jako dost zkrátili a zjednodušili scény z mládí. Ale s tím se nedá nic dělat, filmová stopáž není nafukovací a někde se prostě zkracovat muselo. Každopádně u mě převládá nadšení. Film obsahuje vše, co bylo třeba, dokonce i scénu s hadem zalézajícím do chřtánu. Takhle má vypadat parádní převedení knihy na filmová plátna. Aja je machr! ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Horns určite neobstoja ako horor, ani ako dráma, či fantasy kriminálka. Je to veľmi zaujímavo poňaté, podla mňa veľmi priamočiaro predpokladateľné vyšetrovanie prípadu jednoduchej vraždy. Nie ani samotné "objavenie" rohov ako pozorovanie vnútorného rozpoloženia protagonistov robia tento film temný a pochmúrny. Celková atmosféra je preto veľmi reálna, napriek tomu, že, čo sa vo filme odohráva reálne nie je. V každom prípade sa oplatí pozrieť. Daniel je naozaj výborný vo svojej úlohe a scenár niekedy priam vyráža dych. Však už len úvodná otázka: Are you Horny? pôsobí krásnou iróniou autora. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Juno Temple by po rekonstrukci obličeje byla i celkem sympatická, na druhou stranu k Danieli Radcliffovi se jako jeho úplně nejvíc největší láska docela hodila, každý nehezký panic by měl mít svůj přístav jistoty, svět je pak bezpečnějším místem. Dva škaredé mladé lidi v hlavních rolích bych však bez problémů sežvýkal, protože tahle komedie byla šmrncovní a šikézní, hlavní hrdina si díky čertovskému kousku našeho zlomyslného Stvořitele zahraje se svými nejbližšími ťuťuňuňu hru na pravdu a ve finále mu vyjde, že byl pro všechny vždy za kokota s velkým K. To pak není divu, že se jeden úplně rozpálí a metatransformuje, škoda jen, že díky Ajově digitální vizi jen v ještě většího kokota než byste čekali. Ale dost už spoilerů, zítra jdu pochcat nějaký památník a doufám, že pak se o sobě dozvím všechno, dneska za tři. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Horns" som bol veľmi zvedavý. Joe Hill má podľa mňa nábeh na to, aby mohol raz písať skvelé knihy ako aj jeho otec, no miestami som mal pocit, že musia ešte trošku zrieť. A kniha "Horns" je podľa mňa okey. Napriek tomu všetk zaujímavý nápad, ktorý sa dá správne prepracovať do filmu. Takže som bol tomu veľmi otvorený. Dokonca mám pocit, že to dobre sleduje dianie knihy, no niektoré veci trošku upraví. No musím povedať, že tie drobné zmeny sú nielen veľmi dobré, ale dokonca filmu pomáhajú k tomu, aby bolo toto spracovanie ešte lepšie, než jeho knižná predloha. A film v tomto prípade naozaj lepším je. Daniel Radcliffe bol skvelou voľbou do hlavnej role a celkovo mu rolu Iggyho verím, spolu so všetkým, čo prežíva. Ostatní sú rovnako dobrí a dialógy sú dostatočne zaujímavo podané. Juno Temple v tomto filme celkom zažiarila a dáva Merrin veľkú dávku sympatií. Celkovo film funguje veľmi obstojne a dáva tam správnu atmosféru. Možno tam mohlo byť trošku viac hororu, ale reálne si povedzme pravdu, že "Horns" je viac drámou a sondou do vnímania človeka, ktorý je nevinný. A dokáže vnímať najhoršie pocity všetkých okolo. Funguje to skvele. Čo mi jediné vadilo boli niektoré efekty ku koncu, ktoré skutočne mohli dotiahnuť lepšie. A takisto si myslím, že Merrin je trošku moc dobrá postava, ale na druhú stranu má dôvody pre svoju láskavosť a celkom ju chápem. Ako celok film funguje a rozhodne je podľa mňa hodný vášho času. Aj ako fanúšik kníh z rodiny Kingovcov, aj ako dobrá dráma, či film sám o sebe. Čeknite si ho a uvidíte sami.Hodnotenie: B+ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně příjemný film. Takový nenáročný, žádný velký tlak na diváka... formy pocitů z jednotlivých částí filmu se zajímavě liší... ve výsledku je to vlastně takový "rape and revenge krimi"... Což mě pobavilo... Nedají se čekat gore scény nebo takový nějaký divočiny, závěr byl až srandovní, co se týče triků, ale celkově to fakt dobře vizuálně vypadá, udrží to pozornost a divák by zklamaný být neměl... Aja snad nikdy nezklamal... /75%/ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kuriózní směsice bizarních nápadů, jaká nebyla k vidění ani ve Faunově labyrintu. Režisér nechává téměř v každém záběru vyniknout svou fantazii a nutno říci, že nemá daleko ke genialitě. Úvodní minuty jsou doslova smrští převelice vtipných dialogů a scén, u nichž divák přemýšlí, zda má skutečně před očima tu skladbu žánrů, která je zde uvedena. První půl hodina je šílenou černou komedií mísenou se soft pornem. Následuje několik romantických záběrů střídajících se s žánrem krimi a teprve poté lze hovořit o fantasy hororu. Výstřednosti, jaké rejža ve svém díle použil jsou možná diskutabilní, ovšem při hlubším zamyšlení mají Horns přesto něco do sebe. Ujetá, ovšem velmi inovativní a za mě geniální věc. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit tomu, co jsem to viděl. Film s tak velkým potenciálem. Místy tak napínavý a vyhrocený v poslední třetině do absurdity tak nechutné a béčkové, že celý ten detektivkový snímek degraduje na úroveň hororů z počátku padesátých let, kvalita nízkonákladového porna a pověstných diplomových prací ze Západočeské univerzity. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečné guilty pleasure plné vychytaných scén a vizuálních parádiček, podpořené bez debat nejlepším hereckým výkonem Daniela Radcliffa v jeho dosavadní herecké kariéře.90% jede absolutní náhul neskutečných scén, brutálních dialogů a výtečné kriminální zápletky a já celou tu dobu věřil, že si užívám jízdu na plnou palbu, bohužel konec se opět nezadařil a Aja, leč velmi talentovaný režník by se měl naučit svoje výtečné scénáře lépe ukončovat.Na konci filmu vás nečeká nic než zklamání a lepší konec si budete samotní vymýšlet hned po skončení filmu a přijdete na něj prakticky okamžitě.Konec bohužel zamrzel, ale to co mu předcházelo byla dlouho očekávaná a velice osobitá fantasy kriminálka, která přikovala do křesla a po dlouhé době utíkalo 120 minut jako voda.Vytříbená a originální laskomina, kterou pokazil jalový konec.80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace drsné pohádky a krvavého hororu v podání mistra explicitních hororů. Tentokrát však Aja příliš nezaujal ale Radcliffe konečně dosáhl toho, že ho už nebudeme vnímat jako obrýleného čaroděje. ()

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama