Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (607)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pre-Scriptum: Přiřaďte k filmu ještě snad i žánry Weird nebo Bizzare. ~~~ Říct o filmu, že je hodně zvláštní by bylo... hodně zvláštní. Ke konci možná trochu zbytečně příliš gore, ale mírně romantická detektivka, která velmi záhy nasedá na skluzavku a díky rohům i nezvyklé otevřenosti myslí i úst takřka všech v jejich okolí z toho začíná být hodně trhlá úchylárna se zajímavým nápadem, který bohužel byl využitý hodně krátce (odhalování těch nejzvrácenějších tužeb a odpovědí). Čekal jsem od toho čekal poněkud jiné rozuzlení, odpovídající postupné přeměně v ďábla. Ten konec to ale trochu zkazil, což je škoda. Celek by tak odpovídal ***, ale přidám půlhvězdu speciálně za Daniela, protože to uhrál dobře. ~ 3,5* ~ Jé, Hagride, Harrymu se asi nějak nepovedlo kouzlo... ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Perfektně našlápnutý, nemastný ve finiši. Potěší pár scén a absolutně nepotterovský a sympatický Radcliffe. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, do čoho idem. Film ma zaujal len rolou D. Radcliffe, alias okuliarnatého čarodejníka s jazvou na čele. A výsledok? Nie len to, že som zistil, že D. Radcliffe (Harry Potter) vie naozaj hrať a nie len zo seba vytiahnúť dva-tri výrazy, ale že to je jeden z najlepších mladých hercov kinematografie. Vo filme podáva výborný výkon, ale nie len on drží celý film. Film drží aj dobrý krimi-scénar, vynikajúca hudba, ale aj kvalitný čierny humor. Keď film idete pozrieť s tým, že to je horor, tak na to rovno zabudnite a pripravte sa skôr na mysteriózny/fantasy romantický thriller, pretože o horor sa vôbec nejedná (keď nepočítam záver filmu, ten už sa aj ako horor počítať dá) Spokojenosť, teším sa na ďalšie zhliadnutie. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Řádně divný bizár, který během pár minut zkombinuje hutné rodinné drama s hodně ale hodně ujetou komedií plnou prcání, gayů, koz a ustřelených hlav. Konec teda hypermegadivnej, Radcliffe se snaží odškatulkovat se z ranku "ten roztomilej kouzelníček" a zařadit se do ranku "šukač, chlastač a hulič". No, jde to, ale ztuha a místy dost křečovitě. Záporák je jasnej hned od doby, kdy narostou rohy. Jako, zase ten typ filmu, který vás spíš nasere, než uspokojí. 60% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál látky se daří zužitkovat až do závěrečné sekvence, kdy nadstandardní počin zabije "doslovnost" konce. Kdyby Aja uchopil závěr s nadhledem a více metaforicky, mohlo to dopadnout ještě lépe, protože ďábelská a znepokojivá atmosféra šťavnatému snímku s vynikajicím Radcliffem a éterickou Temple v žádném případě nechybí. Ale ne! Konec přece musí být "cheesy" a maximálně "bloody", což ovšem do celého konceptu vůbec nesedí, ač může být vizuální transformace "fallen angel / awakening devil" sebevíc "cool". 7/10! ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Jak v první půli natočit úžasný dechberoucí film a v druhé to shodit do vod naprosté podprůměrnosti až trapnosti. To je ve zkratce snímek Horns. V první hodince se náramně střídají žánry. Od velmi černého humoru, přes drama až po temný fantasy thriller. Vizuálně je to také velmi odlišné, drsná příroda, zajímavé barevné pojetí a mnoho vizuálních nápadů s kamerou. Celkově je tahle část velmi neobvyklá a lišící se od ostatních filmů. Hercům padnou role přímo na tělo, snad krom Juno Temple, která mě poprvé neuchvátila a patří k těm slabším výkonům. Daniel Radcliffe je zde naprosto brilantní, s každou další rolí se jen zlepšuje a v druhé polovině byl právě on tím faktorem, proč jsem to vůbec dokoukal. V druhé půli se tento snímek začne vybarvovat úplně jinak a s přibývajícími minutami jsem měl stále silnější dojem, že tahle adaptace Ajovi utíká mezi prsty. Vršící se špatné triky a logické lapsy. Snaha o nějaké to filozofování s křesťanskou tématikou nakonec vyzněla jen jako tupé brblání sjetého středoškoláka na cracku. 5.5/10 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jedna z najzábavnejších vtákovín, od ktorej som očakával maximálne tak blamáž. Čertove rožky, Radcliffe style, intelektuálna demecia, ultra-zvratový scenár atď... A ono to prekvapivo funguje, akurát neviem, čo sa tým tvorcovia snažili povedať svojmu publiku, pretože takmer vždycky odhadnem ich zámer (klišé téma, zlá adaptácia, realistickosť, štylizovanosť schémy...) a tu ma nič nenapadá. Snáď gulášový miešanec všetkého možného. Mimochodom, nadpolovičná časť rozhovor si doslova koleduje o zavrhnutie a práve tam "nezlyhávajú" herci. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Horns je rozhodně nevšedním snímkem. Ze začátku to má výborný náběh na mysteriózno a poměrně dlouho si ho drží. Ale pak udeří dlouhá stopáž filmu. Stále si říkáte, jo tak teď už je ten závěrečný vrchol a ono zase přijde něco dalšího, takže už teď?? Nene, ještě ne. A trochu se to celé táhne a ty závěrečné zvraty působí malinko nastavovaně. Ale jinak se mi idea celého filmu líbila a bavilo mě se na to dívat. Ale mohlo to býti o chlup lepší... ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Většinu času povedená a doslovná adaptace skvělé knihy, která razantně ztrácí dech v úplném závěru, kde by měla naopak gradovat. Což je smutné, protože konec knižních Rohů byl strhující a nejspíš by takový byl i ve filmu, kdyby neměl scénárista potřebu ho "vylepšit" a upravit k obrazu svému. Škoda, obsazení bylo fajn a režie většinou příjemně nekompromisní, což se ostatně od někoho jako Aja dalo čekat. 60 % ()

numi 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film, který do podprůměru sráží prvoplánové sexuální zpovědi a všechny scény s tagem POMSTA. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Horns jsou fakt parádní, rozhodně nejlepší Ajův film asi tak o 50 koňských délek, jeho tvorba mě jinak úplně míjí... Film výborně graduje, je správně ulítlej a tak trochu nedává smysl. Vlastně dává, ale až skoro na konci, po většinu času si říkáte jen: "Co to je??". Ale natočeno je to parádně a Joe Hill je očividně po tátovi, jehož tvorbu mám fakt rád. Bohužel konec, ten konec stojí tak straštně za hovno, že musim být i sprostej, protože bez křídel, ohňů a brokovnic by se to rozhodně obešlo. Jenže to by asi nebyl Aja, aby si tam neprosadil takovou ptákovinu. Knihu jsem ale nečetl, takže je to možná myšlenka Hilla... ať už je závěr kohokoli, je to pěkněj průser a filmu kazí jinak parádní moment. Kámoši by se na to prý znovu nekoukli, já asi jo. 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Merrin se stává jen stínem své knižní předlohy a nezachrání to ani Juno Temple. Daniel Radcliffe ukazuje, že je schopným hercem, který se klidně zbaví svého britského přízvuku, aby do role dal opravdu všechno. Je více jak snesitelný, a i když jsem si myslel, že byl špatnou volbou, jsem nakonec spokojený. Méně spokojený jsem s přemírou CGI triků a skutečností, že Alexandre Aja nedokázal vytěžit z knižní adaptace skutečný horor. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nechala jsem se nalákat označením horor. Toho jsem se tak úplně nedočkala. Daniel Radcliffe už dávno není jenom ten obrýlený klučina z Bradavic. Z té škatulky se pěkně vymanil a jde mu to slušně, i když je to dlouhá cesta. Viděla jsem dabovanou verzi a ten český dabing byl hrozný. Úplně mi to rvalo uši. Přemyšlela jsem, jak by vypadala knižní předloha, kdyby ji napsal sám Stephen King. A bum. Má ji na svědomí jeho synek. Zdá se, že jablko nepadlo daleko od stromu. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"I should ask the Devil to punish whoever killed her!" Vcelku zajímavý mix žánrů. Člověk chvíli sledoval romanťárnu, jak z pera Stephanie Meyer, pak menší existencionální drama, černohumornou komedii a v závěru i trochu toho hororu. Nakonec z toho všeho vznikl vcelku solidní snímek, který je zajímavý už jen díky Radcliffovi, který potvrzuje, že umí hrát. Věřil jsem mu jeho roli a jeho proměna byla taky vcelku zajímavá. Co na mě asi zapůsobilo nejvíc, je asi scéna, kdy proti sobě poštve bandu novinářů, a část, která následuje hned po tom v baru spolu s následující flashbackem. Do toho to ještě umocňovala hudba od Marylina Mansona a jeho cover písně Personal Jesus. Závěr byl taky vcelku podařený a samotná podoba pekelníka nebyla vůbec špatná. Něčeho bych přibral (trochu ponurejší atmosféry), něčeho bych ubral (typického amerického patosu a zbytečných okecávaček) a byl bych spokojenější. Každopádně je to zajímavý film, u kterého by možná ani ta předloha od mladého Kinga nebyla špatná. Má to solidní herce, solidní atmosféru (hlavně v druhé polovině filmu) a vcelku dobrý revenge děj, který je řízlý hell feelingem. Za mě je to vcelku spokojenost a možná zase někdy. 78% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

V půlce tvůrci opustili humor a sarkastická moralita se metamorfózovala do laciného trhilleru (či hororu). 24letý Daniel Radcliffe (má rohy) umí výborně hrát i obličejem (jeho ďábelský výraz byl fakt skvělý). Pěkný byl i 28letý Max Minghella (kamarád a právník Lee). ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, přesto však vtahující a svým podivným způsobem i depresivní. Jen ty podivné zvuky ve scénách s hady si mohli odpustit."Are you horny?" ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som zostal milo prekvapení. To čo sľuboval zaujímavý, originálny a netradičný obsah sa naozaj potvrdilo. Ig Perrish, maník obvinení z vraždy svojej frajerky sa po ďalšej prechlastanej noci prebudí s rohmi na hlave. Po chvíľke si uvedomí že sa ho ľudia pýtajú o dovolenie ich najtajnejších zvrhlých chúťok. Začína sa to zľahka obžerstvom, násilím a pokračuje tuhou sodomiou. Keďže on sám je obvinení s jej vraždy a po obdarení od diabla dokáže ľuďom čítať myšlienky, rozhodne sa vypátrať vraha sám, na vlastnú päsť. Koniec bol troška prepálení ale aj tak to bol slušný kúsok plní originality v ktorom Daniel Radcliffe dokazuje že vie hrať aj niekoho iného než len Herryho Pottera.. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Rohatý Harry Potter definitivně přešel do Zmijozelu a tvrdě se snaží zjistit kdo mu zabil jeho lásku nebeskou u které to vypadá, že mu nasadila parohy. A teď vážně...Daniel Radcliffe dokazuje, že umí mnohem více než jen mávat hůlkou a řvát Expecto Patronum , a to, že umí opravdu hrát. Sedl mi v Ženě v černém a sedl mi i zde. Příběh smutnej a než se nadějete, budete koumat, kdo mohl tu holku zamordovat a proč naše zamordovaná Harryho vlastně odkopla. Film Vám hodí pár nápověd takže pokud máte Kví a Kvé taky, tak na to přijdete, ale stejně Vás to na konci dostane. Příjemné překvapení a doufám, že Daniel se v hororovém žánru bude objevovat i nadále. ()

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama