Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (435)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný. Musím říct, že to je celkem podhodnocený. Dokonce jsem se zasmála a to se mi zas tak často u takových blbovinek nestává. Je dost možný, že ten film byl dobrý, protože hlavní roli měl Johny Depp. On je prostě jedinečný. Úplně poslední záběr mě snad pobavil nejvíc. A Paula Bettanyho jsem tam málem ani nepoznala. Tenhle film prostě musí lidé brát s trošičkou nadsázky a nebrat to tak vážně, když to ani vážně není myšleno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při troše fantazie by se dalo říct, že Depp se snaží být něco jako popletený inspektor Clouseau a Bettany je jeho Kato (s tím rozdílem, že agresivitu nesměřuje na svého pána). Pak platí, že je to grandiózní čípovina plná nadavování a vracení.. Až se Johnny zpětně ohlédne za kariérou, na všechny ty podnapilé piráty, zmalované kreatury a rádobyvtipné postavičky zažívající eskapády, přizná si, že nejzajímavější býval v rolích obyčejných lidí.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $7,696,134Tržby Celosvetovo $33,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $480,876 //počet predaných kusov 31,145Tržby za predaj DVD v USA $1,470,245 //počet predaných kusov 91,649║ strašne praštená nezmyselná zlátanina, ktorá chce byť až strašne na silu zábavná ale je presným opakom v 90% je len dosť otravná a len málokedy je frk účinný, Johnny Deep ide posledné roky riadne mimo mysu, jeden z piatich filmov je ako tak dobrý ostatné do koša, rovnako tak David Koepp úplne ustrelil do boku /25%/ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná! Johnny, Ewan a Gwyneth v jenom filmu. To je až k neuvěření, jak byli sehraní a hodili se k sobě jak charakterem postav, tak i přirozeně. Musím, ale ještě o něco více vyzdvihnout Johnnyho výkon s jeho knírkem, který byl opravdu vynikající. Přesně takový Johnny mi chyběl. Plný šarmu, vtípků a vtipných grimas. Výborný příběh! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mortdecai Kyrila Bonfiglioliho bývá přirovnáván k poetice P. G. Wodehouse a teoreticky by mohl bavit i příznivce jejich českých ctitelů Jirotky a Vavřincové. Ve filmové verzi je to spíš klasický zážitek pro die hard fandy Johnnyho Deppa. A ostatní hvězdy mu spokojeně přihrávají - Ewan McGregor jako klasický vedlejšák, který si myslí na paní Mortdecaiovou v podání stále nebezpečně krásné Gwyneth Paltrow, Jeff Goldblum karikuje sám sebe, Paul Bettany překračuje svůj stín a Olivia Munn nikdy nebyla atraktivnější. Občas prostě stačí nemít předsudky a nechat se filmem inspirovat k tomu, co si přečíst. Česky nám vyšly tři případy: Nemiř na mě tou věcí (1972), Pistole má přednost (1979) a zfilmovaný Mortdecaiův záhadný případ s knírem (1999, vyšel až posmrtně). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Producent chcel do hlavnej ženskej role obsadiť Carice van Houten, ale nakoniec bolo účinkovanie v tomto filme ponúknuté Gwyneth Paltrow. (misterz)
  • Vo filme máme možnosť vidieť viac áut značky Rolls-Royce. Samotný Charlie Mortdecai (Johnny Depp) vlastní Silver Cloud 1958. Ďalej uvidíme Silver Wraith, Phantom Drophead Coupe Convertible či Phantom. (stoper8)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama