Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tluče se to, strašně se to tluče. Co? Obludná imbecilita scénáře s okouzlujícím a vypiplaným vizuálem. Ovšem do toho krásného vizuálu nepočítám postavy; Depp (tedy jeho postava) je téměř nesnesitelný, McGregor přinejlepším otravný, Paltrow nafrfňaná buržoazní (vlastně feudální) mrcha na zabití. Štve mě, že tak obrazově hezký film je o takových nesympatických a protivných s prominutím dementech a má tak s prominutím idiotský děj, škoda peněz a tvůrčího potenciálu na točení podobných filmových exkrementů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je jako několikrát vylouhovaný čaj, přestává mít sílu, barvu i chuť... Špatná filmová adaptace dobrého literární předlohy, z níž se někam záhadně vytratil onen nosný odér typicky suchého britského humoru, tohle byl nějaký trapný pokus o jeho nápodobu...ale Američani prostě nemohou natočit typicky britskou komedii, ať se snaží sebevíc! Grandiózně mimo! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem dost zvědavý, zdali u mě Mortdecai uspěje a nebo ne. Hned jak přišel do kina ho tady totiž vcelku solidní množství diváků vědomě zprcalo na tři doby, což mě dost zarazilo. Když jsem tedy šel do kina, tak jsem očekával cokoliv. Mortdecai mě ale nezklamal. Možná je to hodně střelenej film, kterej v sobě má řadu trapných situací. Taky je to ale film, na který se příjemně kouká, a který v některých scénách dokáže rozesmát tak, jako hodně dlouho nedokázal jiný film. Humor je podle mě na pomezí s Grandhotelem Budapešť. Výhodou Grandhotelu je ale fakt, že měl v seznamu tunu zajímavých herců. Tady vlastně vynikají jenom Johnny, Ewan, Gwyneth, Jeff Goldblum a hlavně Paul Bettany. Všichni ostatní jsou tady spíš jen do počtu a to je podle mě ten největší problém. Nicméně čtyři hvězdy tomu dám. Na takové dobře střelené filmy se vždycky rád podívám. Ať je Mortdecai jakýkoliv, nezaslouží si to hodnocení, co tady od zdejších uživatelů má. Celý asi po půlku nacpaný sál se docela dost zasmál a ten smích nevypadal tak průměrně, jako se tváří hodnocení zdejších uživatelů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

I keď Mortdecai z princípu vďaka umnej réžii funguje bez zadrhávania, suchý neživotný humor a kŕčovité herectvo Johnnyho Deppa ho nezaslúžene sťahujú ku dnu. Čo váhy naopak dostáva do rovnováhy je casting zvyšného osadenstva a globálny rozmach, ktorý dostatkom akcie a hráčov v honbe za obrazom úspešne eliminuje nudu. Nevýhodou Koeppovho filmu je jeho neobjavnosť, výhodou, že i keď v jednotlivostiach kolísa, do celku jednotlivé kúsky úhľadne zapadajú. Viac v recenzii. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav jak se Johnny Depp popere s další svéráznou postavou, která sice nebyla tak úplně výstřední, ale průměrná také ne. Trailer mě moc nezaujal, takže jsem se bál výsledku. Na takový typ humoru nejsem úplně zvyklý, takže některé vtípky na mě jednoduše nefungovaly, ale postupem času jsem humoru přišel na chuť a začal jsem se bavit. Stejně tak jsem si postupně oblíbil i postavy, hlavně ochránce samotného Mortdecaie mi přirostl k srdci. Opravdu u tohodle filmu je strašně těžký říct, jestli je dobrý nebo ne. Pro mě je to byl ze začátku takový průměr a postupem času se mi to začlo líbit víc a víc. Takže nakonec spokojenost. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama