Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, čekala jsem víc, čekala jsem víc a těšila jsem se... A to je právě to, co se dělat nemá. Kdy už se poučím? Ale na druhé straně žádné zklamání nepřišlo a přišlo takové lehce škobrtavé bláznivé pohlazení s nádechem starých dob čišících hlavně z interiérů a exteriérů vlastně taky. I když to má zcela konkrétní obsah, tak i ten se nějak lehce rozplývá a stává se šimravě neuchopitelným. Šimrání mám ráda, jde jen o to, jakou část filmu to stačí naplnit. Když zůstanu u průměru... No... Tak úplně mi to nesedí, ale když chvilkový nadprůměr se smíchá s takovou podivnou hmotou... mohl by vzniknout průměr, že? Já na tu matematiku moc nejsem... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ondra Sokol se pokusil o jakýsi žánrový mix americké černé komedie s českou buranskou komedií a vůbec se mu to nepovedlo.Scénář je jedna velká iprovizace, některé scény jsou nesnesitelně dlouhé a křečovité a až nápadně připomínají nějaké lacinější maloměstské divadelní představení.Sokol je sice sympaťák každým coulem a při některých jeho hláškách sem padal smíchem, jenže zbytek je nekonzistentní nuda s hloupým a nedotaženým scénářem, Martin Finger je doslova příšerný herec a role Karla Rodena už je úplně mimo mísu.Sokol patří do divadla a já pevně věřím, že celovečerní film režíroval naposledy.Herec je to vynikající, režisér už bohužel né.Za scénu se Suchošem malé plus k dobru.45%. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Lehce černého humoru nikdy neuškodí, je pravda, že dost vtipů tu bylo zazděno, ale neměl jsem s Krásnem nějaký větší problém. Ty dvě hodiny mě nenudilo, vše poměrně odsýpalo a bavil jsem se. Ondru Sokola mám rád a myslím si, že odvedl průměrně slušnou práci, která má odpustitelné chyby. Jediné, co mě mrzí, že mi přišlo, že přes komediálnost filmu tu byla hloubka, které se však nikde nedostalo vyznění. Je ale dost možné, že hlubokost filmu tu filmaři nechtěli a viděl jsem ji pouze já. Hvězdičku navíc rozhodně za originalitu a vizuální pojetí filmu + vraždící scénu na nádraží! :D ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Sokol na to neměl peněz tři prdele, takže uživatelům typu Marigold, co od Krásna čekali tuzemskýho Avatara ve stylu Ritchieho, musím říct, že to jsou zakrnělý čůráci a těším se, že jim třeba někdy náhodou rozbiju hubu (zvláště Marigoldovi, kterej v každým svým komentáři prozrazuje, proč jsou tvůrci hloupí, na rozdíl od něho...). Jasně, krásno není zahraniční raketa, co vyletěla daleko do hvězd, ale spíš takovej českej balónek. Má svý mezery a chyby, někdy je dost divadelní, jindy nudnej, jindy zase výbornej... Ale KURVA, každopádně je to solidní a odvážnej filmovej debut! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama