Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krimi zápletka je neskutečně pitomá a Finger se Sokolem hrají mizerně resp. Finger nehraje vůbec a Sokolovi se nepodařilo vypadnout ze své role v Partičce. Partičkovské je to vlasntě celé, protože jsem měl neodbytný pocti, že vše je založeno na improvizaci a náhodě. Z těžkého podprůměru to tahají Krausová, Roden, částečně Malý a závěrečných deset minut, ale jinak se u mě jedná o docela velké zklamání. 30% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To, co poslední dobou vychází z české produkce bývá občas katastrofa a jen málokdy se najde něco, co stojí za to vidět i v kině. Ondřeji Sokolovi se to povedlo, povedlo se mu mě nalákat na trailery a ačkoli jsem nakonec kinoprojekci neabsolvoval, nelituji toho, že jsem si film vyhledal a shlédnul (konečně dal seznam.cz taky něco nového, takže tímto díky). Krásno je zjevně vysněný pochmurný Sokolův příběh, který nějakým způsobem chtěl přivést k životu a za to má můj respekt. I přes omezený rozpočet dokázal obsadit známé herce a vůbec vše skloubit do smysluplného tématu a podle mě se mu to až na ten přehnaně noir konec povedlo. Snímek určitě nevyhraje nikde žádné ceny, ovšem alespoň dokazuje, že se v ČR dá natočit i něco nestupidního typu Babovřesky...60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co dělat v Šumperku, když člověk nežije.. Černohumorné peripetie v „shithole“ jak od McDonagha, hotelové recepce Tajuplných vlaků a Bartonů Finků, absurdní drama s nádechem Coenů, Krásno obklopené hnusem i krásnem. Odvážný, řemeslně sebevědomý kino debut režiséra s chůzí laciného prostituta svou jinakostí spoustu lidí potěší a co je hezké, ještě více nasere. Škoda jen několika nadbytečných minut a přepáleně bizarního konce, po němž bylo na nádraží stejně mrtvých jak v Tenkrát na západě. A mimochodem, nějaké porovnání s humorem Partičky je docela mimo mušli, ale to už je zkrátka úděl tvůrců řazených do škatulek.. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Film, který balancuje na hraně krimi, drama, komedie a parodie, přičemž tenhle pestrý mix mi dohromady neladil. Několik scének bylo určitě skvělých a zasloužily by si bez rozpaků čtyři hvězdy, ale pak se Krásno nevyhnulo momentům, kdy jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, jak se mohlo tohle dostat do finálního střihu. Už ten námět ve mně vzbudil několik pochybností a chování postav jsem vnímal mnohdy jako extrémně nepravděpodobné a neuvěřitelné. Celkový dojem byl natolik rozpačitý, že to nestačí ani na tři hvězdy. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Scénář slabší, ale ne úplně nesmyslnej. Začíná-li film scénou úplně zprdele o kejvajícím psovi v autě, je jasně danej jeho přehnanej tón, kterého se dále drží. Herci jsou skvělí, a to i přesto, v jakejch neuvěřitelnejch situacích se ocitaj, díky nim to vypadá, že je uplně normální sedět ve vypnutym kině, mlátit se se svojí mámou, řezat hlavy mrtvolám do rakve..hromada absurdního humoru a vtipnejch gagů, jediný, co je na tom blbý je, že jsou to zkrátka vtipný scénky seřazený za sebe bez očividnější dějový linie, navíc to trvá posraný dvě hodiny, což je na klasickou českou retardní komedii fakt moc. Jo, samozřejmě filmu nechybí chtěnej hlubší podtón, téma smrti a viny, a bohužel to vždycky působí nemístně, když se film na chvíli zatváří vážně. Naštěstí jsou takové scény rychle potlačeny další hromadou nonsensu...supr jsou i epizodní postavy, recepční se šedesátdevítkou, Irena na plese, bába ve výtahu, pitomci v radiu...a Šumperk. V Šumperku je sice hovno, ale díky Syslově kameře (chudák, ten vypadá, že je šikovnej, ale vždycky se vrtne k něčemu fakt průměrnýmu) aspoň vypadá pěkně - obrazy z mola jsou fakt překrásno. A hudbu k tomu dělal Muchow, a to je vlastně na celym filmu asi nejlepší. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Adam (Ondřej Sokol) leží v posteli s Monikou (Zuzana Stavná), má trenky. Poté ale vybíhá z postele s tím, že trenky nemá, a bere si rifle. (K00F)
  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama